Верховна Рада прийняла антикорупційний закон про публічні закупівлі

Верховна Рада прийняла антикорупційний закон про публічні закупівлі

Депутати ввели електронну систему Prozzoro для публічних закупівель. / Фото: УНІАН

Рішення підтримали 244 депутати.

Верховна Рада прийняла антикорупційний закон про публічні закупівлі. Цей закон встановлює проведення усіх державних закупівель через систему електронних закупівель Prozorro з 1 квітня 2016 року для міністерств і великих держкомпаній, і з 1 серпня 2016 року – для всіх держкомпаній і держорганів.

За відповідне рішення проголосували 244 депутати.

Представляючи законопроект у Раді, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефедов зазначив, що електронні закупівлі — успішний пілотний проект Мінекономіки, який вже заощадив державі 500 млн грн.

Він уточнив, що до пілотного проекту Prozzoro вже підключено 2300 держзамовників, через цю систему проведено закупівель на 6,5 млрд грн, а економія склала близько 12% від забюджетованої ціни.

Планується, що в 2016 році прийнятий закон дозволить заощадити у зведеному бюджеті до 4,5 млрд грн, а в 2017 році, коли він буде працювати перший повний рік, - від 35 до 40 млрд грн.

Закон про публічні закупівлі вводиться в дію з 1 квітня 2016 року для центральних органів виконавчої влади та замовників, які здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання, а з 1 серпня 2016 року - для всіх замовників.

агадаємо, раніше заступник міністра економічного розвитку та торгівлі України Максим Нефьодов заявляв, що корупція у держзакупівлях "з'їдає" щороку до 50 мільярдів гривень

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація