Вибори до Держдуми РФ: з'явилися відео сутичок під російським посольством у Києві

В результаті сутичок затримано двоє людей, в тому числі депутат Київради.

У Мережі з'явилося відео сутичок активістів з поліцією біля посольства Росії в Києві, які відбулися у неділю, 18 вересня, у день виборів до Держдуми РФ.

На кадрах видно, як декілька протестувальників, серед яких були, зокрема, члени ВО "Свобода", спробували прорвати загородження.

В результаті двох активістів затримали співробітниками правоохоронних органів. Один з них - депутат Київради - свободівець Володимир Назаренко. При цьому на місці події також перебував депутат Київради Ігор Мірошниченко.

Зазначається, що проголосувати на території посольства РФ у Києві вже встигли близько 30 російських громадян. Близько 300-400 правоохоронців оточили будівлю посольства і намагаються забезпечити доступ росіянам на виборчу дільницю.

Раніше під будівлею посольства сталися сутички протестувальників з поліцією, учасники акції протесту намагалися заблокувати будівлю і не пускали всередину нього російських виборців. Також вони намагалися знести огорожу дипустанови. Крім того, під будівлею посольства був побитий чоловік.

Зазначимо, у неділю, 18 вересня, в Росії розпочалося голосування на виборах до нижньої палати парламенту – Державної думи. Виборчі дільниці працюватимуть з 8:00 до 20:00 за місцевим часом.

Москва вперше організовує вибори до свого парламенту на окупованих українських територіях – у Криму та Севастополі. Україна відмовила Росії в організації виборів на своїй території.

Відмова стосується і російських дипломатичних представництв – посольства та консульств. У російській Центральній виборчій комісії заявляють, що через це не зможуть проголосувати понад 80 тисяч громадян Росії, які живуть в Україні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація