Віце-канцлер Австрії виправдовувався в Москві за санкції і розповів про просування проекту "Газпрому" в Європі

Віце-канцлер Австрії виправдовувався в Москві за санкції і розповів про просування проекту "Газпрому" в Європі

Фото: Reuters

Реалізація проекту "Північний потік-2" вигідна всім, не тільки Росії.

Незважаючи на чинні санкції і "тимчасові проблеми", Австрія хоче підтримувати хороші торгово-економічні відносини з Росією.

Про це, як повідомляє РБК, заявив віце-канцлер Австрії Райнхольд Міттерленер на зустрічі з главою Міністерства економічного розвитку РФ Олексієм Улюкаевим.

"Рішення (санкції - ред.) призвели до обмеження двосторонніх відносин. Але рішення були прийняті не на нашому рівні. Ми хочемо протидіяти все-таки проти такого ставлення. Тому я дуже радий, що вчора пройшла міжурядова комісія і були хороші результати", - повідомив віце-канцлер Австрії.

Своєю чергою, Олексій Улюкаєв зазначив, що незважаючи на "не найкращі часи", потрібно продовжувати працювати і "заробляти і на підйомах, і на спадах".

"Наші торгово-економічні відносини переживають не найкращі часи, але так влаштована історія, що хороших часів не буває ніколи, часи завжди важкі. Потрібно працювати, домагатися успіху за будь-яких обставин", — підкреслив глава МЕР.

Також, на зустрічі, сторони обговорили реалізацію проекту "Північний потік-2".

"Ми обговорили проблеми, які є, і домовилися, як будемо спільно просувати цей проект, який, безумовно, є проектом спільної зацікавленості, підвищує рівень енергобезпеки в Європі. Це гра, в яку виграють всі учасники", - сказав після зустрічі Олексій Улюкаєв.

Міністр МЕР РФ повідомив, що віце-канцлер Австрії позитивно висловився за подолання "тимчасових проблем", які були викликані санкціями.

Сьогодні, 3 лютого, відбулася зустріч прем'єр-міністра Дмитра Медведєва з віце-канцлером Австрії, на якій головним питанням було торговельне співробітництво і енергетична сфера.

Нагадаємо, ще в липні 2014 року Євросоюз (Австрія в тому числі) ввів санкції проти Росії. У грудні вони були продовжені до 31 липня 2016 року.

Вчора, після зустрічі з Петром Порошенком, Ангела Меркель заявила, що ЄС повинен знову продовжити санкції проти Росії, через те, що на Донбасі "відсутній міцний мир".

Як відомо, десять країн Євросоюзу жорстко виступили проти будівництва газопроводу "Північний потік-2", який повинен з'єднати Росію і Німеччину в обхід України. У цю десятку увійшли Болгарія, Чехія, Естонія, Греція, Угорщина, Латвія, Литва, Польща, Румунія і Словаччина.

Наступна публікація