Відомі українці у зворушливому відео подякували послу США Пайєтту за роботу в Україні

Відомі українці у зворушливому відео подякували послу США Пайєтту за роботу в Україні

Відомі українці у зворушливому відео подякували послу США Пайєтту за роботу в Україні

Пайєтта запросили приїжджати до України з неофіційнимим візитами, бо тут він тепер має багатьох друзів.

Відомі українці зняли відеозвернення до посла США Джефрі Пайєтта, який 18 серпня попрощався з Україною - у рамках планової ротації його перевели на роботу у Грецію.

У своїх посланнях вони дякували Пайєтту за роботу і віру в Україну.

Зокрема, на відео можна побачити нардепа Сергія Лєщенка, керівника Нацполіції Хатію Деканоїдзе, головного редактора "Новин Донбасу", співачку Джамалу, лідера гурту "Океан Ельзи" Святослава Вакарчука та інших.

Відео опублікувано на сторінці у Facebook посольства США в Україні.

Нагадаємо, 15 липня Сенат США на зміну Джеффрі Пайєтту затвердив Марі Йованович на посаді посла в Україні. Йованович працювала на посаді головного заступника помічника держсекретаря у Бюро з європейських та азійських справ. До того обіймала посаду посла США у Вірменії. Із серпня 2001 року по червень 2004 року працювала заступником американського посла та була тимчасовим повіреним в Україні.

Саме Йованович у 2002 році заявила про порушення Києвом санкцій проти Іраку в зв'язку з нібито продажем диктатору Саддаму Хусейну партії радіолокаційних систем "Кольчуга": вона стверджувала, що, крім плівок Мельниченка, у США нібито були і інші докази цієї угоди. Після України деякий час займала посаду старшого радника заступника державного секретаря США з політичних питань, аж поки не отримала посаду у Киргизії в 2005 році.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація