Відставка Кабміну зараз буде втечею з поля бою - Яценюк

Відставка Кабміну зараз буде втечею з поля бою - Яценюк

Яценюк вважає, що відставка Кабміну і його міністрів зараз буде "втечею з поля бою" / Фото: Getty Images

Прем'єр закликав міністрів боротися, а не подавати у відставку.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вважає, що відставка Кабміну і його міністрів зараз буде "втечею з поля бою". Про це він сказав під час засідання Кабміну, передає Українська правда.

Він заявив, що поважає позицію тих міністрів, які "під політичним тиском вимушені були написати заяви".

"Але ми пройшли надто багато. У цій ситуації відставка – це тікати з поля бою. А тут треба боротись", - наголосив голова уряду.

"Тому що ті сили, які хочуть, щоб все повернулось, як раніше було (тихо під столом ділити держкомпанії, призначати нових міністрів), вони тільки аплодують цьому, мовляв "бачте, ми добились свого". Добились свого, щоб контролювати уряд, потоки, держкомпанії", - пояснив він.

Яценюк заявив, що уряд буде далі боротися і працювати. 

 

"Якщо когось це не влаштовує з тих депутатів і фракції у парламенті, вони мають конституційне право зібрати 150 голосів, поставити резолюцію недовіри, знайти більшість і взяти на себе відповідальність", - сказав він.

Крім того, прем'єр заявив, що проти уряду ведуть компанію з дискредитації, щоб "переділити потоки".

"Я це зараз констатую і засвідчую. Вся ця метушня, яка проходить протягом останнього року, з дискредитації уряду і окремих міністрів, яких я підтримую і наша фракція також, спрямована на одне: перерозподіл потоків і захоплення влади", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, що 3 лютого глава Мінекономрозвитку Айварас Абромавичус заявив про відставку. За його словами, одна з причин його рішення – Ігор Кононенко. Міністр заявив, що протягом року нардеп активно лобіював своїх людей на посаду гендиректора Укртрансаміаку.

Посли країн Євросоюзу, США та Канади висловили глибоке розчарування відставкою міністра економіки України Айвараса Абромавичуса.



Кабмин 03.01. исправленный

Повʼязані теми:

Наступна публікація