Вихід Британії з ЄС не вплине на впровадження безвізового режиму з Україною – Шульц

Вихід Британії з ЄС не вплине на впровадження безвізового режиму з Україною – Шульц

Фото: Сайт президента України

Порошенко зустрівся з президентом Європарламенту.

Внутрішні процедури, пов'язані із виходом Великої Британії зі складу Євросоюзу, не вплинуть на готовність Європарламенту запровадити безвізовий режим для України.

Про це під час розмови з українським президентом Петром Порошенком заявив президент Європарламенту Мартін Шульц.

Під час зустрічі лідери обмінялися думками стосовно результатів референдуму у Великій Британії та його можливих наслідків для подальшого розвитку відносин між Україною і ЄС.

Порошенко зазначив, що сподівається на те, що нинішні внутрішні складнощі ЄС не призведуть до зосередження виключно на власних проблемах, а стануть стимулом для пошуку нових успішних євроінтеграційних проектів, яким могла б стати Україна.

Нагадаємо, країни Європейського союзу відклали схвалення рішення щодо надання безвізового режиму для України, Грузії та Косова до вересня 2016 року. Комітет постійних представників країн ЄС на своєму засіданні в середу не зміг дійти одностайної згоди щодо цього питання. 

Начебто надання безвізового режиму гальмується через Німеччину, яка висловлює занепокоєння щодо грузинських організованих злочинних угруповань. Італія та Франція закликають дочекатися схвалення загального механізму призупинення безвізового режиму. Є також країни, які не хочуть приймати рішення щодо безвізового режиму для України, Грузії та Косова до того, поки не буде розглянуто запровадження відповідного режиму для Туреччини.

У Великобританії офіційно оголосили підсумки референдуму щодо виходу з Європейського союзу (Brexit). За результатами плебісциту, більшість жителів Великобританії проголосували за вихід із ЄС – 51,9%. Залишитися в Євросоюзі хочуть 48,1% учасників референдуму.

Порошенко зустрінеться з очільниками ЄС

Порошенко зустрінеться з очільниками ЄС

Повʼязані теми:

Наступна публікація