Викрадачі силоміць привезли до Києва адвоката ГРУвця, щоб забрати гроші з його сейфа - Матіос

Викрадачі силоміць привезли до Києва адвоката ГРУвця, щоб забрати гроші з його сейфа - Матіос

Антолій Матіос / Фото: УНІАН

Матіос сподівається, що захисник - живий.

З банківської картки адвоката російського ГРУвця Олександра Александрова - Юрія Грабовського - зняли усі гроші, а також вилучили кошти із сейфа на місці роботи. 

Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос сьогодні, 21 березня, на брифінгу, передає кореспондент ТСН Інна Боднар.

За інформацією правоохоронців, 5 березня Грабовський виїхав до Одеси, де відпочивав в ресторані зі своїми знайомими. Пізніше він повідомив, що змушений піти на небажану для нього зустріч, однак із неї Грабовський не повернувся.

Водночас правоохоронці встановили особу чоловіка, який 5 березня зняв усі гроші з банківської картки Грабовського. Крім того, виявилося, що адвоката силоміць доставили до Києва, де вилучили гроші з його сейфа за місцем роботи.

Затриманий правоохоронцями чоловік, який був причетний до викрадення, отримав від злочинців гроші і виїхав до Єгипту, де розміщував фотографії на сторінках Грабовського в соцмережах, створюючи ілюзію, що адвокат перебуває на курорті. Чоловіка затримали після повернення з Єгипту, у нього вилучено підроблені документи українських спецслужб.

Як зазначили у військовій прокуратурі, оскільки під час проведення обшуків транспорту Грабовського, житла, останніх місць перебування було знайдено всі документи, які встановлюють його особу, а це  паспорт, картки, закордонний паспорт, то говорити про те, що Грабовський виїхав за кордон, не доводиться.

"Я сподіваюся на те, що Грабовський живий", - зазначив Матіос.

Раніше Матіос повідомив, що правоохоронці затримали підозрюваного в організації зникнення адвоката російського ГРУвця Олександра Александрова Юрія Грабовського. За його словами, він вже арештований українським судом в місті Києві, зараз з ним потужно працюють слідчі.

Нагадаємо, Національна поліція України почала розшукувати зниклого адвоката ГРУвця Олександра Александрова Юрія Грабовського. За словами головного спеціаліста відділу комунікацій ГУ Нацполіції в Одеській області Дар'ї Ярчук, місцезнаходження Грабовського не відомо з 5 березня.

9 березня Грабовський повинен був з'явитися на засідання суду по справі Александрова і Єрофєєва, однак через його відсутність засідання було перенесено.

Адвокат Оксана Соколовська, яка захищає інтереси іншого росіянина Євгена Єрофєєва, пов'язує його зникнення саме зі справою росіян. Разом з Грабовським зникли і матеріали, підготовлені для захисту Єрофєєва і Александрова, заявила Соколовська.

Пізніше Юрій Грабовський повідомив в Facebook, що покинув Україну. Проте знайомі адвоката у коментарях до повідомлення сумніваються, що пост був написаний Грабовським.

Повʼязані теми:

Наступна публікація