Виконання Мінських угод та озброєна місія ОБСЄ. Порошенко назвав умови проведення виборів на Донбасі

Виконання Мінських угод та озброєна місія ОБСЄ. Порошенко назвав умови проведення виборів на Донбасі

Фото: Сайт президента України

Український президент запевнив, що вибори на окупованих територіях зможуть відбутися лише за стандартами ОБСЄ.

Вибори на Донбасі можливі лише за певних умов, серед яких, зокрема, розгортання озброєної поліцейської місії ОБСЄ.

Про це заявив президент України Петро Порошенко, повідомили у його прес-службі.

"Проведення виборів на окупованих територіях Донбасу можливе лише за повного виконання Росією та проросійськими бойовиками Мінських угод - виведення окупаційних військ з усієї української території, відновлення українського контролю над державним кордоном, запровадження міжнародної озброєної поліцейської місії ОБСЄ, яка для контролю виконання стане на лінії зіткнення, візьме під охорону до виведення в РФ склади відведеної зброї і поставить на всіх пунктах пропуску свої постійно діючі патрулі для того, щоб унеможливити постачання нових підрозділів російських військ, амуніції, озброєння, повернення найманих бойовиків", - наголосив президент.

За словами Порошенка, лише за таких умов "за українським законодавством, з міжнародними спостерігачами, за участі українських партій, кандидатів, за умови твердих заходів безпеки, якими захистимо кожного, хто бере участь в кампанії і хто йде голосувати, з допуском українських засобів агітації, засобів інформації, ми проведемо вибори, які чітко відповідають стандартам ОБСЄ".

"Саме цю українську позицію підтримують наші українські партнери з Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки і з усієї проукраїнської світової коаліції. Саме цю позицію закладено в рішенні Ради безпеки ООН, саме на підставі позиції не порушення Мінських домовленостей були запроваджені надзвичайно ефективні світові санкції щодо Росії", - наголосив президент.

Окремо глава держави також зауважив, що російський лідер Володимир Путін може забезпечити припинення вогню, адже "вогонь відкривають солдати російської армії і їхні найманці, які діють за командою 100% російських командирів", відповідні докази про що були надані розвідкою та СБУ.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Путін публічно шантажує Україну продовженням військових провокацій. За його словами, РФ не збирається виконувати Мінські угоди.

Повʼязані теми:

Наступна публікація