"Розраховувати на себе": як в Україні відреагували на референдум у Нідерландах

"Розраховувати на себе": як в Україні відреагували на референдум у Нідерландах

Фото: Reuters

Українці розчаровані результатами референдуму.

Результати референдуму в Нідерландах, на якому більшість тих, хто прийшов на дільниці, проголосували проти Асоціації України і ЄС, розчарували українців. Лідери громадської думки намагаються розібратися в причинах такого підсумку голосування і з'ясувати, хто в цьому винен.

Народний депутат і глава комітету ВР у закордонних справах Ганна Гопко вважає, що від результатів голосування програла не тільки Україна, але і Голландія.

"Ми програли і Голландія теж. Міцність, єдність ЄС після такого провального референдуму під загрозою. Це не тільки питання в Україні і євроскептицизмі, це здатність ЄС бути ефективним. Особливо напередодні референдуму у Великобританії. У той же час, нам треба перейти від псевдоєвроінтеграції до створення реальних змін", - вважає вона.

 

Жити по-старому? Або уроки для влади з референдуму в Голландії Почну з подяки сотні колег - друзів, які в Нідерландах...

Опубліковано Hanna Hopko 6 квітня 2016 р.

Народний депутат від "Батьківщини" Альона Шкрум, незважаючи на результати референдуму, вважає, що це перемога.

"Перемога - нашого громадянського суспільства, волонтерів, ... тих, хто на три місяці кинув дружину і дітей і поїхав жити в Амстердам, щоб доносити правду про Україну і боротися з голландськими вітряками в головах. Коли три тижні тому ми були в Гаазі, то явка прогнозувалася на рівні 40-45%, і страх в очах голландських депутатів був дуже помітний", - зазначила вона.

 

НІДЕРЛАНДИ: апдейт зараз На результати приблизно такі: явка десь 29%. (Їj!) 64% ПРОТИ, 36% - ЗА. Вважаю, що це,...

Опубліковано Альоною Шкрум 6 квітня 2016 р.

Блогер Роман Шрайк також звинувачує в результаті референдуму українську владу, яка, на його думку, загрузла в корупційному болоті.

"Згідно з опитуванням, 60% противників асоціації проголосували так, тому що думають, що Україна - це корупційне болото", - упевнений він.

 

у моїй стрічці вже з'явилися "думки", що мовляв у провалі нідерландської референдуму винні українські журналісти і прочи...

Опубліковано Романом Шрайком 6 квітня 2016 р.

Журналіст Андрій Цаплієнко, у свою чергу, вважає, що голландський референдум показав, що Україні потрібно розраховувати насамперед на себе, а не на Європу.

"64% - проти, 32% - за. Є у когось сумніви щодо того, що нам потрібно розраховувати ТІЛЬКИ на себе?", - запитав він на своїй сторінці в Facebook.

 

64% - проти, 32% - за. Є у когось сумніви щодо того, що нам потрібно розраховувати ТІЛЬКИ на себе?

Опубліковано Andriy Tsaplienko 6 квітня 2016 р.

Народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Мустафа Найєм звинуватив у підсумках голосування українського президента.

"Незалежно від того, якою буде остаточна явка на референдумі в Нідерландах, його результат - це вирок особисто Петру Порошенку. Не країні, не війні, не жителям Нідерландів. Це вирок президенту країни, який, маючи всі повноваження, протягом двох років системно і наполегливо між минулим і майбутнім вибирав минуле; який, всупереч криків людей та своїх декларованих гасел, вибирав в партнери "еліту" та олігархів, а не громадянське суспільство і нове покоління", - вважає Найєм.

 

Незалежно від того, якою буде остаточна явка на референдумі в Нідерландах, його результат - це вирок особисто Петро...

Опубліковано Mustafa Nayyem 6 квітня 2016 р.

Нагадаємо, явка на референдумі, з урахуванням останнього періоду голосування, склала 32,1%. Проти ратифікації Угоди про асоціацію проголосували 61,1%, за – 38,1%.

Втім, остаточні результати референдуму будуть відомі лише через тиждень. У вівторок, 12 квітня, після оголошення офіційних результатів, про свою позицію заявить голландський уряд. Адже референдум не має прямої дії, він носить лише консультативний характер. 

 

Не треба розганяти тезу, що кампанія була не потрібна, бо тоді б не привернули увагу до референдуму, люди б не прийшли і...

Опубліковано Dmytro Kuleba 6 квітня 2016 р.
 

Поговорил о референдуме с нашим послом по особым поручениям Дмитрием Кулебой.Его главные тезисы:- низкая явка и значит...

Опубліковано Milan Lelich 6 квітня 2016 р.
 

Господи. Казалось бы здоровые умы нации, а пишут в унисон, что в провале на референдуме виноваты антикорупционеры и журн...

Опубліковано Azad Safarov 6 квітня 2016 р.
 

...Проще лить слезы по бессмысленному голландскому референдуму, чем строить УССД...

Опубліковано Borys Filatov 6 квітня 2016 р.
 

Результаты нидерландского референдума ни одной минуты не являются проблемой украинской политики. Это проблемы европейско...

Опубліковано Виталієм Портниковим 6 квітня 2016 р.
 

Я думаю, что если бы такой референдум провели в любой стране старой Европы, результат был бы аналогичный. Очень хорошо, ...

Опубліковано Евгенієм Ихельзоном 6 квітня 2016 р.

Референдум щодо українського питання завершився в Нідерландах

Референдум щодо українського питання завершився в Нідерландах

Повʼязані теми:

Наступна публікація