Вища рада юстиції звільнила суддю Царевич за порушення присяги

Вища рада юстиції звільнила суддю Царевич за порушення присяги

Фото: УНІАН

За таке рішення проголосували більшість членів ВРЮ.

Вища рада юстиції майже одноголосно ухвалила подання про звільнення скандальної судді Печерського суду столиці Оксани Царевич. Розгляд її питання тривав чотири години, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Царевич була єдиною з шести суддів, справи яких розглядають через ухвали часів Майдану, хто прийшов на засідання ВРЮ особисто, а не прислав самого лиш адвоката. Суддя клопоталася про допущення свідка, який мав підтвердити, що вона в той момент не знала, що судить майданівців. Це – основна лінія її захисту.

Вища Рада юстиції ухвалила подання про звільнення скандальної судді Печерського суду

Вища Рада юстиції ухвалила подання про звільнення скандальної судді Печерського суду

За кілька днів суддя Царевич позбавила водійських прав з десяток учасників Автомайдану. Вони нібито не зупинилися на вимогу працівника ДАІ, коли їхали під резиденцію Януковича в Межигір'я. Всі протоколи про адміністративні правопорушення були виписані однією рукою. Царевич тоді не угледіла в цьому нічого підозрілого. Від її рішень, каже, ніхто не постраждав.

Однак наприкінці доповіді суддя почала нервувати. Згодом попросила дозволу вийти – і зникла. Під час голосування за її звільнення її місце було порожнім. Члени Вищої ради юстиції отримали бюлетені та реалізували свою думку. "За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила зробити подання президенту про звільнення судді Царевич за порушення присяги", - підсумував головуючий.

Тепер доля судді в руках Петра Порошенка. Саме він має підписати або відхилити подання ВРЮ.

Кореспондент ТСН Неллі Ковальська

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація