Вищі зарплати та звернення до сенату Франції. Як Надія Савченко голосувала в перший день у Раді

Вищі зарплати та звернення до сенату Франції. Як Надія Савченко голосувала в перший день у Раді

Фото: Reuters

Деякі законопроекти, які Савченко хотіла розглянути під час засідання, не вдалося включити до порядку денного.

31 травня народний депутат і колишня бранка Росії Надія Савченко вперше прийшла на роботу у Верховну Раду.

Протягом дня чимало уваги громадськості було прикуто до того, як поводилася Савченко, про що говорила, чому була босоніж, скільки викурила цигарок та випила кави. Однак, попри зовнішні атрибути та прояви, вона ще й працювала.

ТСН.ua проаналізував, як голосувала звільнена з російського полону льотчиця у перший день на роботі народною обраницею.

Так, Савченко віддала свій голос за такі законопроекти та постанови:

про внесення змін до бюджету щодо збільшення прожиткового мінімуму та мінімальних зарплат (№4316);
про звільнення від призову на військову службу під час мобілізації близьких родичів осіб, які загинули під час безпосередньої участі в АТО (№4482);
про відзначення 75-річчя з дня народження Богдана Ступки (27 серпня 2016 року);
про зміни до Податкового кодексу щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів (№3251);
про скасування обов'язковості державної реєстрації іноземних інвестицій (№2763);
про Установу бізнес-омбудсмена (№ 4591);
про уточнення положень закону про Нацполіцію щодо її повноважень здійснювати оперативно-розшукову діяльність;
про звернення до сенату Франції, Європейського парламенту, Ради ЄС та Єврокомісії (№4730 і №4731)

Надія Савченко дебютувала у Верховній Раді

Надія Савченко дебютувала у Верховній Раді

Також Надія була не проти розглянути (голосувала за внесення у порядок денний) на сьогоднішньому засіданні зміни до закону про Держбюро розслідувань (№4451); зміни до регламенту Ради, КПК та низки законів відповідно до рекомендацій Європейського парламенту для підвищення якості українського парламентаризму (№4649); про виплату пенсій українцям, які проживають на окупованих територіях (№4257); щодо відтермінування примусового призначення виконавчим органом місцевої ради управителя багатоквартирного будинку (№4078). Однак на включення цих пунктів до порядку денного у парламенту не вистачило голосів.

Водночас Надія утрималася від внесення до порядку денного Ради проекту про внесення змін до закону "Про регулювання містобудівної діяльності" (№4108); змін до ст.60 регламенту ВР про організацію роботи секретаріату фракції (№ 4419); до законів про автомобільний транспорт щодо дотримання вагових або габаритних норм (№4660); до низки законів щодо посилення контролю за безпекою перевезень вантажів і відповідальності за порушення правил дорожнього руху (№4661); про перелік державних об'єктів, які не підлягають приватизації (№4536); про посилення відповідальності військовослужбовців (№4210); щодо виключення підприємств паливно-енергетичного комплексу з переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, але можуть бути корпоратизовані (№4525); про спрощення реєстрації ліків (№4484).

Не голосувала Савченко за такі законопроекти: про кошти міжднародної технічної допомоги у законі про гарантування вкладів (№4520); про ОСББ (№4680); про зміни умов функціонування ринку природного газу (№ 4503); про посилення відповідальності за керування авто у стані сп'яніння.

Була відсутня під час голосування за державне регулювання виробництва та обігу тютюнових виробів та електронних сигарет з метою зменшення їх привабливості (№ 4507).

Нагадаємо, що Надія Савченко прийшла до Верховної Ради майже за дві години до початку засідання та очікувала відкриття роботи на вулиці. Нардеп сиділа на бордюрі без охорони та помічників.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація