Військова прокуратура розпочала досудове розслідування проти екс-міністра оборони

Військова прокуратура розпочала досудове розслідування проти екс-міністра оборони

Михайло Єжель / Фото: УНІАН

Єжель заявив, що вважає недоцільним проведення допиту. 

Головна військова прокуратура здійснює спеціальне досудове розслідування проти колишнього Міністра оборони України Михайла Єжеля. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Колишній очільник Міноборони не з'явився на допит. У своєму електронному повідомленні він вказав, що з'являтися до слідчого не буде, оскільки це є недоцільним.

"Ураховуючи позицію підозрюваного Єжеля, орган досудового розслідування має всі законні підстави для подальшого здійснення спеціального досудового розслідування за відсутності підозрюваного, із врученням необхідних процесуальних документів його захиснику", - йдеться у повідомленні ГПУ.

22 серпня 2016 року Печерським районним судом Києва було задоволено клопотання Головної військової прокуратури ГПУ про дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою проти Єжеля. Його підозрювали у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою чи службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків).

Екс-міністра викликали на допит на 10.00 ранку 5 вересня 2016 року до Головної військової прокуратури для допиту та проведення з ним інших необхідних процесуальних дій у кримінальному провадженні. Він не прийшов для проведення процесуальних дій.

Нагадаємо, наприкінці лютого Єжель заявив, що готовий співпрацювати зі слідством та свідчити з приводу кримінального провадження за фактом розкрадання 42 мільйонів гривень.

Михайло Єжель посідав пост глави українського Міноборони з березня 2010 року до лютого 2012 року. У квітні 2013 року колишній президент Віктор Янукович призначив його послом України в Білорусі. Після зміни влади в Києві генеральна прокуратура запідозрила Єжеля в розтраті держкоштів на суму 46,7 млн гривень. В кінці квітня 2015 року посол в Білорусі Михайло Єжель був відкликаний, а в травні президент країни Петро Порошенко звільнив його з посади. 

Печерський суд столиці дозволив затримати колишнього міністра оборони України

Печерський суд столиці дозволив затримати колишнього міністра оборони України

 

 

  

Повʼязані теми:

Наступна публікація