Військове співробітництво і газ. Про що домовилися Путін і Ердоган

Говорячи про турецьких партнерів, російський лідер назвав їх друзями.

Лідери Росії Володимир Путін і Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган домовилися про посилення контактів у військовій та розвідувальної сферах за підсумками переговорів, які відбулися в Стамбулі.

Про це пише ВВС.Russain.

Російський президент Володимир Путін заявив про домовленість з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом про необхідність надання гуманітарної допомоги сирійському місті Алеппо.

Під час зустрічі були узгоджені механізм знижки ціни на газ для Туреччини в рамках міжурядової угоди про будівництво газопроводу "Турецький потік".

Раніше Туреччина і Росія підписали міжурядову угоду про будівництво двох ліній газопроводу "Турецький потік" по дну Чорного моря.

Володимир Путін заявив, що залишився задоволений переговорами з турецьким колегою. Говорячи про турецьких партнерів, російський лідер назвав їх друзями. Ердоган висловив упевненість, що процес нормалізації відносин між двома країнами продовжиться.

Нагадаємо, що погіршення відносин між Туреччиною і Росією сталося після того, як турецькі військові у листопаді 2015 року збили російський військовий літак Су-24 поблизу турецько-сирійського кордону. Тоді РФ ввела ряд економічних санкцій у відношенні Туреччини і обмежила поїздки росіян на територію східного партнера. Лише в серпні 2016 року президент Росії Володимир Путін зустрівся з турецьким колегою Тайіпом Ердоганом і вони вперше після конфлікту з-за збитого російського бомбардувальника поговорили віч-на-віч.

Путін прибув до Стамбула та анонсував початок співпраці між спецслужбами двох країн

Путін прибув до Стамбула та анонсував початок співпраці між спецслужбами двох країн

Повʼязані теми:

Наступна публікація