Військові витрати Росії виросли майже на 50%

Військові витрати Росії виросли майже на 50%

Фото: Reuters

Дані, які відправлені в ООН, майже збігаються з витратами російського бюджету щодо розділу "Національна оборона".

Військові витрати Росії за 2015 рік зросли на 48% до 2,9 трлн рублів, свідчать дані на сайті управління ООН з питань роззброєння (UNODA).

Про це пише РБК.

Найбільше було витрачено на військово-морські сили - 700 млрд рублів. Це на 38% більше, ніж роком раніше. Витрати на військово-повітряні сили склали 662,4 млрд рублів (зростання на 66%), на сухопутні - 582,5 млрд рублів (зростання на 19%).

Ще 958 млрд рублів прописані у статті "інше". В цю графу вносяться витрати на воєнізовані формування, які можуть проводити військові операції.

Дані, які відправлені в ООН, майже збігаються з витратами російського бюджету щодо розділу "Національна оборона" - 3,18 трлн рублів.

Роком раніше в бюджеті була вказана сума, на 500 млрд більша, ніж у відомостях для UNODA.

ООН почала збирати дані про військові витрати держав у 1980 році. Росія почала надавати ці відомості в 1994 році, коли було прийнято відповідну урядову постанову.

Нагадаємо, що раніше Міноборони РФ передали повітряний пункт управління третього покоління, побудований на базі доопрацьованого літака Іл-96-400.

Повітряні командні пункти (також іменовані "літаками судного дня" - ред) призначені для організації військового управління в разі конфлікту з масованим застосуванням ядерної зброї, коли значна частина наземної інфраструктури зв'язку буде виведена з ладу.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація