Волинські "беркутівці" розповіли, як потрапили під кулі снайперів

Волинські "беркутівці" розповіли, як потрапили під кулі снайперів

"Беркутівці" отримували в пакетах премії / Фото: УНІАН

Силовики відмовилися брати на озброєння автомати Калашникова.

Командир дислокованого в Луцьку загону "Беркуту" Дмитро Бєляєв розповів, що 18 лютого силовики постраждали від пострілів зі снайперської гвинтівки.

За його словами, перед тим його підлеглі відмовилися брати на озброєння автомати Калашникова. Ця інформація зафіксована в рапорті командира на ім'я тодішнього міністра Захарченка.

Водночас, за даними Бєляєва, "беркутівців" зі східних областей 18 лютого озброїли саме автоматами Калашникова. Силовики підтвердили, що в Києві люди в чорному стріляли по активістах.

Також "беркутівець" розповів, що спецпризначенці отримували в пакетах премії через помічника депутата від Партії регіонів. Розміри платні залежали від складності ситуації. За словами командира, свій столичний "заробіток" в 20 тисяч гривень він планує віддати родинам загиблих волинян.

Нагадаємо, що у неділю "беркутівці" впродовж чотирьох годин публічно каялися на Театральному майдані Луцька, вони всі написали рапорти на звільнення.

При цьому активістам "Правого сектора" ледь вдалося стримати людей від публічної розправи над силовиками.

Зазначимо, що волинський "Беркут" виїжджав до Києва двічі – 23 листопада і 14 лютого. Їздив не весь особовий склад. Спецпризначенці повідомили, що мали при собі лише спецзасоби, а дехто – пневматичну зброю та сім гранат "Терен". При цьому волинян "тримали в резерві", бо не довіряли цілком.

Раніше з'явилось шокуюче відео розстрілу майданівців снайпером: активісти падають і вмирають.

Повʼязані теми:

Наступна публікація