WSJ назвала ймовірне джерело компромату на Трампа

WSJ назвала ймовірне джерело компромату на Трампа

Фото: Reuters

Радник Трампа заперечує причетність Мілліана до підготовки компромату.

Одним із джерел даних компромату на президента США Дональда Трампа міг бути президент Російсько-Американської торгової палати в США Сергій Мілліан.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на ознайомлене з ситуацією джерело.

На даних Мілліана грунтується майже третя частина доповіді екс-співробітника британської розвідки Крістофера Стіла. Зокрема, саме Мілліан заявив про наявність у російської сторони компрометуючого відео з Трампом і про змову його штабу з Росією з приводу атаки на сервери Демократичної партії США. Мілліан міг не знати, що передає дані екс-співробітнику розвідки. Крім того, в самій доповіді міститься підтвердження його слів іншими джерелами.

Зауважимо, що радник Трампа заперечує причетність Мілліана до підготовки компромату, так як останній не мав відношення до візиту Трампа в Москву в 2013 році.

Сам президент Російсько-Американської торгової палати в США назвав компромат фейком, однак проігнорував запитання, чи є він джерелом для доповіді Стіла.

Нагадаємо, американський ресурс BuzzFeed сколихнув світ, опублікувавши досьє на 35 сторінок, в якому стверджується, що Росія має компромат на Трампа.  У документі зазначається, що це компромат ФСБ на Трампа стосовно інциденту, який трапився в одному з московських елітних готелів. Так, Трамп нібито у люксовому номері, де раніше зупинялися президент Барак Обама з дружиною Мішель (яку новообраний президент ненавидить), замовив повій, які на тому самому ліжку влаштували сексуальне шоу "золотий дощ" (сечовипускання).

У документі також ідеться про те, що Росія впливала на Трампа протягом останніх 5 років. Згадуються і зв'язки Януковича з екс-менеджером передвиборчої кампанії Трампа Полом Манафортом і причетність до цього Путіна.

Особисто Трамп висловив своє обурення через публікування документа, назвавши це "фейковими новинами" та засудивши за це розвідку у своєму Twitter.

Хто оприлюднив компромат на Дональда Трампа та чим це може загрожувати США

Хто оприлюднив компромат на Дональда Трампа та чим це може загрожувати США

Повʼязані теми:

Наступна публікація