Яценюк анонсував конкурсний відбір керівників Топ-50 держкомпаній

Яценюк анонсував конкурсний відбір керівників Топ-50 держкомпаній

Яценюк хоче міжнародного аудиту компаній / Фото: Reuters

Прем'єр наголосив, що нинішні політики та урядовці не мають керувати державними підприємствами.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив терміново оголосити конкурси з відбору керівників найбільших 50 державних компаній. Про це він заявив під час засідання Кабінету міністрів.

Очільник уряду дав завдання номінаційному комітету при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі.

"Все Топ-50 держкомпаній повинні отримати нових незалежних директорів. Ні прем'єр, ні міністр не повинні керувати держкомпаніями. Я вже не кажу про фракції або конкретних депутатів - це порушення закону, політична корупція, яку ми не потерпимо", - цитує Яценюка "Інтерфакс-Україна".

Також глава уряду наголосив на необхідності міжнародного аудиту найбільших державних компаній в Україні. Яценюк пообіцяв внести до парламенту проект закону, що дозволить припиняти контракти з директорами держпідприємств згідно з рішенням Кабміну.

Як повідомлялося раніше, на засіданні Кабінету міністрів урядовці одностайно затвердили план дій на 2016 рік. Водночас уряд схвалив "базові принципи політичної діяльності на 2016 рік". За словами Яценюка, вони передбачають нетерпимість до зволікання з реформами, до втручання гілок влади в діяльність одна одної до політичного втручання в діяльність органів влади.

Повʼязані теми:

Наступна публікація