Яценюк гарантує амністію для екстремістів, якщо вони добровільно складуть зброю

Яценюк гарантує амністію для екстремістів, якщо вони добровільно складуть зброю

Яценюк закликав сепаратистів скласти зброю / Фото: УНІАН

Проте обіцяє жорстко переслідувати осіб, причетних до вбивств. 

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав сепаратистів, котрі захопили адміністративні будівлі в східних регіонах країни, негайно скласти зброю та звільнити зайняті споруди.

"Я хочу невідкладно звернутися до екстремістів та терористів, які зараз тримають в руках зброю та незаконно займають адміністративні будівлі, будівлі органів внутрішніх справ та Служби безпеки. Росія була вимушена засудити екстремізм та підписатися під тим, що всі бандформування будуть негайно роззброєні та виведені із будівель. Виходьте! Ваш час скінчився", - заявив глава уряду у четвер ввечорі, пише "Інтерфакс-Україна".

При цьому Яценюк нагадав, що українська сторона взяла на себе зобов'язання амністувати тих протестувальників, які добровільно складуть зброю та звільнять захоплені адмінспоруди. Проте амністія не буде розповсюджуватися на тих, хто скоїв тяжкі та особливо тяжкі злочини, в першу чергу вбивць. 

Нагадаємо, що сьогодні за результатами зустрічі у Женеві домовились про деескалацію кризи в Україні та припинення насильства.

Повʼязані теми:

Наступна публікація