Яценюк натякнув, що хоче перекрити газ окупованим районам Донбасу

Яценюк натякнув, що хоче перекрити газ окупованим районам Донбасу

Яценюк вважає, що окупований Схід не поверне кошти за використаний газ / Фото: Reuters

Прем'єр вважає, що на Схід країни йдуть шалені гроші, яких ніколи не повернуть. 

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав РНБО розглянути питання щодо можливості перекрити газ на окупованих бойовиками РФ територіях Сходу.

Яценюк пообіцяв обговорити можливість безоплатно забирати енергоносії з територій Донбасу, де орудують російські найманці, з прездентом та РНБО. 

"Я вважаю, що це питання РНБО. Я буду розмовляти з президентом, будемо доносити це на засідання РНБО. Сотні мільйонів доларів, а фактично мільярд доларів США, які ми ніколи не отримаємо, йдуть на території, які контролюються російськими терористами ", - заявив глава Кабміну під час засідання антикризового енергетичного штабу.

Раніше у НАК "Нафтогаз України" підрахували, що на територіях Сходу, підконтрольних бойовикам, за вересень було спожито 27 млн куб м газу, а в жовтні ще близько 100 млн куб м. На Донбас може піти ще близько мільярду кубометрів газу, що призведе до збитків "Нафтгогазу" в розмірі 6-7 мільярдів гривень.

Як повідомлялося раніше, мешканці Луганщини скаржилися, що бойовики намагаються примусити платити їм за газ і воду. Йдеться про всю суму заборгованості. Людям погрожують покаранням, якщо оплата не буде здійснюватися. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація