Яценюк пообіцяв особисто захистити кожного міністра

Яценюк пообіцяв особисто захистити кожного міністра

Яценюк обіцяє захищати міністрівю / Фото: УНІАН

Прем'єр також наголосив, що на міністрів постійно здійснюється тиск.

Прем'єр Арсеній Яценюк заявив, що на уряд і міністрів здійснюється постійний тиск політичних гравців. Про це він сказав у середу на засіданні Кабміну.

"Здійснюється постійний тиск на окремих міністрів, на уряд в цілому. Є багато цікавих заяв, у тому числі з трибуни парламенту, про корупцію. Але ті, хто говорять про боротьбу з корупцією, потім приходить до членів уряду, щоб вирішити свої питання: когось десь призначити, когось звільнити", - сказав прем'єр.

Водночас Яценюк заступився за міністрів, пообіцявши їм захист. "Це уряд нової країни. Так ми робимо помилки, але ми робимо. Я буду захищати кожного міністра. Так. Зараз дуже непросто, але наша сила в тому, щоб продовжувати боротись", - сказав прем'єр.

За його словами, під політичним тиском низка міністрів вимушені були написати заяви про відставку. Відставка приймається виключно Верховною Радою.

Айварас Абромавичус подав у відставку

Айварас Абромавичус подав у відставку

"І наша фракція, "Народного фронту", буде приймати рішення окремо щодо кожного міністра, з огляду на те, як хто працював", - пообіцяв Яценюк.

Нагадаємо, 3 лютого глава Мінекономрозвитку Айварас Абромавичус заявив про відставку. За його словами, одна з причин відставки – Ігор Кононенко. Міністр заявив, що протягом року Кононенко активно лобіював своїх людей на посаду гендиректора Укртрансаміаку.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Арсеній Яценюк відзвітує про роботу уряду перед Верховною Радою 16 лютого. Рішення про це було прийнято на засіданні голів фракцій за участю президента і прем'єра.

Перед тим лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко закликав членів Кабміну відзвітувати у парламенті до 5 лютого. За словами представника пропрезидентської політсили, його ініціативу підтримують представники інших партій у парламенті. Раніше у фракції "Самопоміч" почали вимагати переписати коаліційну угоду та сформувати новий уряд.

Лідер фракції Олег Березюк наголосив, що апогеєм порушення всіх правил публічного управління була розробка і прийняття бюджету країни.  Крім того, ВО "Батьківщина" вимагатиме відставки усього Кабінету міністрів на чолі з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком.

Кабмин 03.01. исправленный

Повʼязані теми:

Наступна публікація