Яценюк посунув Турчинова в новій ієрархії "Батьківщини"

Яценюк посунув Турчинова в новій ієрархії "Батьківщини"

Яценюк став другою людиною в "Батьківщині" після Тимошенко / Фото: Євген Малолєтка/ТСН.ua

Вище Яценюка в оновленій "Батьківщині" буде тільки Тимошенко.

Новим головою політради партії "Батьківщина" обрано колишнього лідера партії "Фронт змін" Арсенія Яценюка. Екс-голова партії "Реформи і порядок" Сергій Соболєв працюватиме заступником голови "Батьківщини", повідомляє УНІАН.

"Уперше за 20 років української історії демократи не на словах, а на ділі об'єдналися", - прокоментував подію Яценюк.

"Ми об'єдналися на базі партії "Батьківщина", а інші партії припинять діяльність у зв'язку з об'єднанням у єдину потужну демократичну силу", - повідомив Яценюк.

Соболєв у свою чергу наголосив, що "це історичний момент, коли ми переходимо в абсолютно нову якість, і це нова якість – це нероздрібненість, а це об'єднана єдина позиція партії "Батьківщина".

Екс-керівника політради Олександра Турчинова обрано першим заступником голови політради, а також керівником центрального штабу.

Турчинов повідомив, що, крім "Фронту змін" та ПРП, також буде об'єднання із багатьма представниками Народного Руху та "іншими незалежними політиками, які мають сміливість сьогодні разом стояти і опонувати нинішньому режиму і не боятися тих репресій, які, безумовно, ми очікуємо".

14 червня з'їзд "Фронту змін" одностайно ухвалив рішення про об'єднання з "Батьківщиною" шляхом ліквідації партії та вступу "фронтовиків" до нової політичної сили.

Як і раніше, керівником партії "Батьківщина" буде Юлія Тимошенко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація