Яценюк розсекретив, із чим уряд йде звітувати в Раду

Яценюк розсекретив, із чим уряд йде звітувати в Раду

Фото: ТСН.ua

Прем'єр розповів про принципи роботу уряду.

Прем'єр-міністр України Ярсеній Яценюк, відповідаючи на запитання під час політичного ток-шоу "Право на владу", зауважив, що в українському парламенті можливо усе ( йдеться про можливість пролонгації роботи уряду на 12 місяців - ред).

Хоча Яценюк додав, що важко спрогнозувати, що спаде на думку народним обранцям.

Також Яценюк нагадав про звіт уряду, який має відбутися 16 лютого. Додамо, що попередній звіт Кабміну відбувся у грудні 2015 року.

"Країну неможливо змінити за 12 місяців, неможливо змінити за 24 місяці", - наголосив очільник Кабміну і порівняв реформи у країні із ремонтом будинку.

Він розповів, із якими принципами уряд йде звітувати до нардепів. Це - нульова толерантність до корупції, нульовий вплив гілок влади на членів уряду та проведення реформ не на словах, а не ділі, наприклад, починаючи із масштабної приватизації в країні.

Мовляв, якщо у коаліції є інший план, нехай вони його покажуть.

Проте, на думку Яценюка, у коаліції прагнуть отримати владу, а не відповіданість.

Нагадаємо, що раніше Кабінет міністрів України звітуватиме перед Верховною Радою в середині лютого. Такий прогноз дав спікер парламенту Володимир Гройсман.

Як відомо, рішення про звіт уряду Яценюка було схвалене на зустрічі глави держави Петра Порошенка з лідерами парламентських фракцій. На цьому наполягала пропрезидентська політична сила в Раді - Блок Петра Порошенка. Лідер цієї фракції Юрій Луценко заявив, що таку ініціативу підтримують представники інших партій у парламенті. А лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк навіть зажадав відставки діючого Кабміну.

 

Звіт про хід і результати виконання програми діяльності Кабінету міністрів України за 2015 рік from tsnua

Звіт уряду України за 2015 рік from tsnua

Повʼязані теми:

Наступна публікація