Яценюк у зверненні до президента і коаліції заявив, що він легітимний

Яценюк у зверненні до президента і коаліції заявив, що він легітимний

Фото: УНІАН

Голова уряду попередив, що у разі перевиборів на Україну чекає руїна.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав президента та проєвропейські фракції у парламенті представити альтернативну програму реформ та дієвою командою, здатною її забезпечувати.

"Або припиніть взаємне поборення, вгамуйте пристрасті, переступіть через особисті почуття і підтримайте план дій країни на цей рік", - заявив голова уряду у програмі "10 хвилин з прем'єр-міністром".

Яценюк нагадав, що він особисто звернувся до Верховної Ради з вимогою розглянути питання відставки уряду, але це рішення не було підтримано більшістю депутатів.

"Таким чином уряд юридично є повністю легітимним та продовжує працювати. Але політична невизначеність залишається, і їй треба покласти край", - сказав прем'єр.

Арсеній Яценюк закликав президента та фракції, які формували проєвропейську коаліцію у Раді, підтримати план дій уряду на 2016 рік, який він називає "порядком денним подальшого розвитку України".

Також голова уряду попередив, що на Україну чекає руїна у разі перевиборів.

"У політичній істерії я не бачу турботи про Україну. Бачу звичайний розрахунок: дорватися до влади. Для цього - відправити уряд у відставку, через тимчасовий статус паралізувати центральну виконавчу владу, змусити президента погодитися на дострокові парламентські вибори, чий результат є цілком передбачуваним – вони завершаться руїною", - наголосив Арсеній Яценюк.

 

Звертаюся до Президента та всіх національних політичних сил. Або вийдіть до суспільства з альтернативною реалістичною пр...

Опубліковано Арсенієм Яценюком 28 лютого 2016 р.

Нагадаємо, 16 лютого парламент не зміг відправити у відставку Кабмін на чолі з Арсенієм Яценюком. "За" проголосували 194 народні обранці. Після цього низка депутатів парламенту поскаржилися, що система "Рада" не спрацювала правильно під час голосування.

Пізніше фракція "Батьківщина" у парламенті оголосила про свій вихід зі складу коаліції. Після завершення вечірньої наради з президентом Петром Порошенком Юлія Тимошенко повідомила, що її фракція ініціюватиме відставку глави уряду до кінця поточного тижня.

Своєю чергою, лідер пропрезидентської фракції Юрій Луценко заявив, що вирішення політичної кризи зараз залежить від позиції прем'єр-міністра. За його словами, уряд нездатен виконати коаліційну угоду, а сама коаліція де-факто розвалена. І тепер прем'єр має вирішувати, яким буде вихід із кризи.

При чьому на сайті Верховної Ради з'явилось повідомлення про реєстрацію двох проектів про скасування результатів голосування про недовіру Кабінету міністрів України і призначення повторного голосування. Фракція "Самопоміч" також ухвалила рішення про вихід зі складу коаліції.

Чим небезпечна для України парламентська криза

Чим небезпечна для України парламентська криза

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація