Як депутати Ради голосували за дозвіл притягнути Новинського до відповідальності. Повний список

Як депутати Ради голосували за дозвіл притягнути Новинського до відповідальності. Повний список

Вадим Новинський / Фото: УНІАН

Три фракції проголосували повністю. 

Сьогодні, 8 грудня, Верховна Рада України ухвалила рішення про надання згоди на притягнення до  кримінальної відповідальності нрадепа від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського.

Загалом рішення підтримали 228 народних обранців із 292, які були у сесійній залі. Очікувано, жодного голосу за притягнення Новинського до відповідальності не дав "Опозиційний блок" - більшість парламентарів голосували "проти", кілька нардепів взагалі не голосували, серед них, зокрема, сам Новинський та брати Михайло і Дмитро Добкіни.

З фракції БПП "за"  віддали голоси 103 народних депутати, утримався лише один – Василь Брензович. Не голосували шестеро народних обранців, серед яких, зокрема, Віталій Чепинога. У статті раніше була допущена помилка: було вказано, що не голосувала і нардеп Ольга Червакова, однак вона віддала свій голос за дозвіл на притягнення до відповідальності Новинського. 

"Народний фронт" підтримав притягнення Новинського до відповідальності 55 голосами. Утримався лише  Павло Пинзеник - заступник голови комітету Ради України з питань регламенту.

У групі "Відродження" проти на голосуванні висловився Андрій Шипко.  Від "Волі народу" утримався глава депутатської групи Ярослав Москаленко.

У фракціях РПЛ Олега Ляшка, "Батьківщині" та "Самопомочі" проголосували "за" всі присутні у сесійній залі політики.

Серед позафракційних від голосування утрималися Віктор Балога та В'ячеслав Константіновський.

Вадим Новинський проходить у справі про незаконне позбавлення волі помічника нині вже покійного митрополита УПЦ МП Володимира - Олександра Драбинка. За версією слідства, Новинський був співорганізатором викрадення для зміни керівництва Української православної церкви Московського патріархату 2013-го року.

Сам Новинський обвинувачення відкидає. 

Народного депутата Вадима Новинського позбавили недоторканності

Народного депутата Вадима Новинського позбавили недоторканності

  

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація