Як ми повернули Надію, так повернемо Донбас і Крим. Повний виступ Порошенка

Як ми повернули Надію, так повернемо Донбас і Крим. Повний виступ Порошенка

Фото: Reuters

Глава держави розповів про міжнародну допомогу.

Президент України Петро Порошенко виступив із офіційною промовою щодо звільнення і повернення додому Надії Савченко. На прес-конференції глава держави був разом із льотчицею. 

ТСН.ua подає заяву Порошенка в повній версії:

"709 днів ми всі молилися, щоб відбувся саме цей день. Цей день, коли в Україну повернулась Надія Савченко і надія, і тверда віра в нашу перемогу. Так, як ми повернули Надію, так ми повернемо Донбас, так ми повернемо Крим під український суверенітет. Надія стала символом гордості і нескореності такою як є Україна, українська жінка, офіцер Збройних сил України. Ми всі пишаємось поведінкою, яку продемонструвала Надію, перебуваючи у заручниках Росії-агресора довгі 709 днів.

Головні, хто більше всіх чекав на Надію вдома, це мама і сестра. Ми знаходились на постійному зв'язку.  Зараз я нарешті можу сказати, що це не перша спроба повернути Надію. Остання дата, яка була призначена, це 22 травня. До цього було 18 травня. До цього було ще багато інших дат, які внаслідок тих чи інших обставин не відбувались. Але хочу наголосити – це наша спільна перемога. Хотів подякувати за активну участь і підтримку всій проукраїнській коаліції у світі, лідерам держав, канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, президенту Франції Франсуа Олланду, президенту США Бараку Обамі, лідерам держав-членів ЄС, які спільним рішенням ухвалювали рішення щодо введення санкцій на РФ. Всім: Польщі, Литві, Британії, Іспанії, Італії. Всім без винятку. Лідерам далекої Австралії, Японії, які чітко заявляли і наголошували на жорсткій вимозі – Надія Савченко має повернутися додому.

Але це лише початок, бо ми чекаємо на повернення додому Солошенка, Афанасьєва, Сенцова, Кольченка та інших українців, які є наразі заручниками як на території РФ, так і на окупованих територіях. Дуже приємно, що Надія долучиться до цієї боротьби. Я хотів би наголосити, що ці кроки були б неможливими без Мінських угод, де чітко зазначене зобов'язання Росії звільнити всіх заручників, які є змістовною частиною ООН і, на базі яких застосовуються санкції щодо Росії". 

Я готова ще раз покласти своє життя за Україну - Савченко

Я готова ще раз покласти своє життя за Україну  - Савченко

Повʼязані теми:

Наступна публікація