Як увесь світ допомагає Україні протистояти агресії Росії. Інфографіка

Як увесь світ допомагає Україні протистояти агресії Росії. Інфографіка

Thumbnail for "9_гуманітарка"

Рекордсмени з надання допомоги - США, Канада, Британія, Швеція, Норвегія та Швейцарія.

Із початку російської агресії, Україні надали різного роду допомогу більше 20 країн. Про це йдеться в дослідженні, яке провели експерти Інституту світової політики.

Так, згідно з результатами, майже усі країни Центрально-Східної Європи надали Україні допомогу чи то у вигляді гуманітарних вантажів, чи оплатили лікування українських військових.

Рекордсмени з надання допомоги - США, Канада, Британія, Швеція, Норвегія та Швейцарія, які у цілому виділили понад 170 мільйонів доларів.

До цієї суми ще не включені 48 млн доларів, про виділення яких заявили у Білому домі на початку червня (потребує погодження з Конгресом США) та 500 млн євро, які пообіцяла Ангела Меркель на відновлення Донбасу.

У свою чергу Євросоюз затвердив пакет фінансової допомоги Україні на 11 млрд євро, що дорівнює півтора річного бюджету Латвії.

Уже сьогодні Києву виділили 2,350 млрд євро на макрофінансову допомогу, проведення реформ у системі судочинства та державного управління, секторальну бюджетну підтримку, боротьбу з корупцією, реалізацію положень Угоди про асоціацію тощо.

Зазначимо, щодня нові і нові уряди країн оголошують про чергові пакети допомоги для України. У листопаді цього року очікується масштабна міжнародна донорська конференція для приваблення коштів на відновлення Донбасу.

Проте, водночас, понад 75% експертів, опитаних Інститутом світової політики, наголосили на тому, що закордонні уряди мають ще схвалити рішення про надання Україні військової техніки та зброї.

Зазначимо, що окрім фінансової, гуманітарної та військово-технічної допомоги увесь цивілізований світ допомагає Україні і в політичному сенсі, вводячи потужні санкції проти Росії через анексію Криму та розв'язання війни на Донбасі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація