Якщо політичну кризу не подолають наступного тижня, будуть перевибори – Луценко

Якщо політичну кризу не подолають наступного тижня, будуть перевибори – Луценко

Юрій Луценко / Фото: УНІАН

Голова фракції БПП підтримує кандидатуру Гройсмана на посаді прем'єра.

Голова фракції Блоку Петра Порошенка у парламенті Юрій Луценко занепокоєний тим, що політична криза в Україні посилюється. Про це він заявив за підсумками наради очільників фракцій коаліції, передає кореспондент ТСН.

"Впевнений, якщо ми наступного тижня не подолаємо політичну кризу, то єдиний шлях для змін в Україні лежить через дострокові вибори, що є величезною загрозою для дестабілізації і політичного, і економічного, і навіть державницького життя в Україні", - заявив Луценко.

Сам голова фракції БПП готовий вийти з коаліції, якщо кризу не буде подолано. Луценко особисто підтримає на посаду прем'єр-міністра України кандидатуру Володимира Гройсмана, а чотири політсили розмірковують над можливістю його призначення. Серед цих політсил БПП, Народний фронт, Батьківщина та Радикальна партія.

Як стало відомо раніше, БПП підтримує Володимира Гройсмана кандидатом на посаду прем'єр-міністра. Радикальна партія була готова підтримати на цій посаді мера Львова Андрія Садового.

Нагадаємо, останні тижні йдуть активні переговори щодо нового поділу влади і призначення на ключові посади. Сильно хитається крісло під прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком.

16 лютого парламент не зміг відправити у відставку Кабмін на чолі з Арсенієм Яценюком. "За" проголосували 194 народні обранці. Після цього низка депутатів парламенту поскаржилися, що система "Рада" не спрацювала правильно під час голосування.

Міністр фінансів Наталя Яресько також висунула свою кандидатуру на посаду глави Кабміну. Вона заявила, що має намір зібрати уряд технократів.

Кореспондент ТСН Інна Боднар

Повʼязані теми:

Наступна публікація