Янукович і Ко вивели з України до 30 мільярдів доларів – Мін'юст

Янукович і Ко вивели з України до 30 мільярдів доларів – Мін'юст

У 2014 році на рахунках загального фонду Держбюджету не було грошей, наголосив міністр. 

Позбавлений звання президента України Віктор Янукович та його оточення вивели з Держєавного бюджету України від 20 до 30 мільярдів доларів.

Про це під час брифінгу заявив міністр юстиції Павло Петренко.

Вказана сума коштів була викрадена за чотири роки.

"За підрахунками експертів і правоохоронних органів, режимом Януковича за неповні 4 роки були виведені з країни, з державного бюджету від 20 до 30 млрд доларів... Так і з ситуації, коли на початку 2014 року дірка в бюджеті становила близько 290 млрд гривень тих коштів, які нібито були на рахунках місцевих органів влади і на рахунках загального фонду державного бюджету, але їх практично не було", - наводить РБК-Україна цитату Петренка.

Він додав, що новий закон про спецконфіскації відповідає європейським нормам і закликав парламент розглянути його на найближчому сесійному тижні.

Нагадаємо, раніше Генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що "Сім'я" Януковича завдала Україні збитків на 198 мільярдів гривень. Він додав, що за останні півроку по всій Україні в державну та комунальну власність повернули понад 42 тисячі гектарів землі загальною вартістю майже 3 млрд грн. На розгляді в судах перебувають позови щодо повернення ще понад 72 тисяч гектарів землі вартістю понад 4,2 млрд грн.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація