Янукович назвав "хрестоповал" FEMEN варварством

Янукович назвав "хрестоповал" FEMEN варварством

Янукович: потоптані релігійні почуття мільйонів людей / Фото: liveinternet.ru

"Я вимагаю від правоохоронних органів найсуворішої відповіді на це варварство", - заявив президент.

Президент Віктор Янукович називає варварством акцію руху FEMEN, в рамках якої активістки спиляли хрест в центрі Києва, і вимагає від правоохоронців жорсткої реакції на такі дії.

На зустрічі з главами церков і релігійних організацій у середу президент зазначив, що гарантує неупереджене ставлення влади і довіру до всіх церков і релігійних організацій.

Читайте також: Янукович закликав священиків не втручатися в вибори

"Суспільство довіряє церкві, та все ж ми не можемо сьогодні сказати, що свідомість усіх людей є такою, щоб ми були спокійними за моральний стан суспільства. Я маю на увазі, зокрема, різні інциденти, а іноді й резонансні. Наприклад, коли в самому центрі Києва був зрізаний хрест, і таким чином потоптані релігійні почуття мільйонів людей", - сказав Янукович.

На його думку, це тривожний сигнал і небезпечний прояв, на який необхідно реагувати належним чином.

"Я вимагаю від правоохоронних органів найсуворішої відповіді на це варварство", - резюмував Янукович.

Нагадаємо, 17 серпня активістки FEMEN спиляли бензопилою і повалили поклінний хрест в центрі Києва. Таким чином вони, за їх словами, висловили підтримку і повагу російським колегам з групи Pussy Riot. Після цього в організації заявили, що МВС проводить облави на активісток FEMEN. Крім того, після акції "Хрестоповал" адміністрація ЖЖ закрила блог FEMEN.

Активістка руху Інна Шевченко виїхала з території України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація