Янукович назвав українську владу "невдахами" через те, що в нього хочуть конфіскувати активи

Янукович назвав українську владу "невдахами" через те, що в нього хочуть конфіскувати активи

Фото: Getty Images

Екс-президент запевняє, що в нього вже конфіскували усе, що тільки можна.

Колишній український президент Віктор Янукович заявив, що теперішня київська влада намагається приховати свої недоліки шляхом проштовхування закону про конфіскацію його ймовірних офшорних активів.

Про це він заявив в інтерв'ю Reuters.

"Розмови про "міфічні мільярди"Януковича є не більше, ніж спроба нинішніх політичних невдах відвернути увагу українців від того, що вони привели країну до краху. Політично і економічно", сказав Янукович у письмових коментарях агентству.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк каже, що закон дозволить уряду повернути вкрадених Януковичем 50 мільярдів гривень ($ 1,5 млрд) і використати ці гроші на соціальні і оборонні видатки.

У Києві впевнені, що Янукович володіє вкраденими грошима через складну мережу офшорних компаній, розташованих на Кіпрі, Сейшельських островах, Великобританії, Панамі і Белізі.

Сам Янукович каже, що його активи в Україні складалися з одного приватного будинку і 29 млн грн. на банківському рахунку, які вже були конфісковані державними органами. Він додав, що у нього є лист від генерального прокурора України, копія якого була надана Reuters, який підтвердив, що у екс-президента не було банківських рахунків за кордоном.

Також Янукович заявляє, що закон про спец конфіскацію активів проштовхували чиновники, відомі незаконним захопленням приватних активів – таку практику називають "рейдерством".

"Якщо закон буде прийнятий, вищі посадові особи зможуть конфісковувати все, що вони захочуть, у будь-якого українця, без доведення вини чи судового наказу", - сказав Янукович.

Нагадаємо, 17 березня Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроект щодо повернення коштів державі до вироку суду. Депутати домовились до другого читання зняти всі застереження у законопроекті. Спікер Володимир Гройсман оголосив, що буде створено робочу групу із фахівцями із ЄСПЛ, Венеційської комісії, щоб до другого читання цей закон відповідав усім нормам законодавства та інтересам українського народу. Передбачається, що цей закон дозволить повернути до бюджету гроші, вкрадені Януковичем та його соратниками.

Верховна Рада з боєм ухвалила закон про спецконфіскацію грошей Януковича

Верховна Рада з боєм ухвалила закон про спецконфіскацію грошей Януковича

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація