Янукович поскаржився Фюле на чиновників, які звикли жити по-старому

Янукович поскаржився Фюле на чиновників, які звикли жити по-старому

Янукович пообіцяв Фюле піти на компроміс заради асоціації / Фото: Офіційний сайт Президента України

Президент пообіцяв Єврокомісару піти на компроміс заради асоціації з ЄС.

Президент Віктор Янукович заявив, що Україна докладе зусиль до того, щоб знайти компроміси в спірних питаннях для підписання Угоди про асоціацію з ЄС у листопаді 2013 року.

Як передає УНІАН, про це Янукович сказав під час зустрічі з комісаром ЄС з питань розширення і Європейської політики сусідства Штефаном Фюле сьогодні в Києві.

"Ми уважно вивчили ті сигнали Європейського Союзу щодо перспектив подальшого розвитку наших відносин. Ми продовжуємо роботу над реформами, які почали в 2010 році, у складі яких передбачені також реформи, спрямовані на подолання тих недоліків, які були виявлені під час виборів", - сказав Янукович.

Президент також зазначив, що Україну конструктивний характер і націленість на результат спонукають працювати спільно з європейськими експертами. Глава держави підкреслив, що Україна цінує допомогу, яку постійно надає ЄС.

Зокрема, за словами Януковича, це стосується підготовки законодавства до підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також формалізації українського законодавства до європейського.

"Сподіваюся, що така співпраця буде і надалі плідною, і буде позитивно впливати. Підводячи підсумки роботи модернізації нашої країни, ми також самокритично дивимось на деякі напрями, яких нам не завжди вдається досягати. Іноді на шляху імплементації прийнятих законів існують природні перешкоди урядовців, політиків, які звикли, як кажуть, жити по-старому. Тому реакція ця була цілком очікуваною. Укладення Угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі залишається нашим пріоритетом і завданням на цей короткий період часу до листопада 2013 року. Ми добре розуміємо, що за окремими питанням нам потрібно знайти прогрес набагато більший, ніж він є зараз", - підкреслив Янукович.

Нагадаємо, сьогодні завершується візит в Україну єврокомісара Штефана Фюле. Вчора, під час зустрічі з українськими парламентаріями, Фюле звернув увагу на те, що в України залишилося часу до листопада 2013 року для того, щоб виконати вимоги Євросоюзу і підписати Угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація