Янукович відклав візит до Путіна: необхідні додаткові консультації

Янукович відклав візит до Путіна: необхідні додаткові консультації

Робочий візит Януковича до Росії відклали / Фото: Офіційний сайт Президента України

Темами зустрічі були визначені актуальні питання співробітництва, зокрема взаємодія України з Митним союзом.

Робочий візит президента України Віктора Януковича до Російської Федерації перенесено. Про це повідомляється на сайті президента.

У повідомленні нагадується, що темами зустрічі президентів України і Росії визначені актуальні питання українсько-російського співробітництва, насамперед в енергетичній і торгово-економічній сферах. Зокрема - вироблення взаємоприйнятого механізму взаємодії України з Митним союзом Росії, Білорусі та Казахстану.

Для успішної реалізації цих домовленостей необхідні додаткові консультації на експертному рівні. У зв'язку з цим сторони домовилися про перенесення строків візиту, йдеться в повідомленні.

Як повідомив у свою чергу помічник президента РФ Юрій Ушаков, візит Януковича до Москви відкладено через необхідність доопрацювання документів.

"Планувався робочий візит президента України пана Януковича. Прийнято рішення цей візит перенести. Необхідно провести додаткову експертну роботу з доведення тих документів, які на початку планувалося в ході цього візиту підписати", - сказав Ушаков.

Помічник президента додав, що потрібен певний час, після чого будуть узгоджені конкретні терміни.

На питання, чи приїде Янукович на ЄврАзЕС, помічник президента повідомив, що цей захід проводиться без спостерігачів, тому Янукович не приїде.

"На ЄврАзЕС Янукович не приїде, а чого йому приїжджати на ЄврАзЕС. ЄврАзЕС проводиться без спостерігачів", - сказав Ушаков.

Повʼязані теми:

Наступна публікація