Янукович: "відокремлення" Криму від України – це погано

Янукович: "відокремлення" Криму від України – це погано

Фото: Reuters

Утікач заявив, що розмовляв із Путіним щодо "захисту російськомовних" на півострові. 

Позбавлений звання президента України Віктор Янукович під час прес-конфренеції пояснив своє ставлення до окупації Криму Росією.

Під час спілкування із журналістами кореспондент УНІАН Роман Цимбалюк поцікавився у колишнього політика, як він ставиться до заяви глави РФ Володимира Путіна про те, що він захищав російськомовних у Криму і тому анексував півострів.

Янукович заявив, що "відокремлення" Криму – це погано.

"Я на цю тему мав розмову із Володимиром Путіним. Це його, можна сказати так, позиція як людини, як громадянина Росії та як патріота. Тут від того, що я погоджуся чи не погоджуся, не має ніякого значення... Але як я ставлюся до ситуації щодо  Криму. Добре що Крим відділився чи ні? Ні, не добре. Я вважаю, що це погано", - наголосив він. 

Нагадаємо, президент-утікач Віктор Янукович виступає перед журналістами після перенесення судового засідання у справі Євромайдану, в якій він проходить свідком.

Допит відбудеться у понеділок, 28 листопада. Час проведення - 13:00 за Києвом. Таке рішення ухвалено у зв'язку з нездатністю доставити із СІЗО обвинувачених. Їхній виїзд блокувався протестувальниками. Янукович спробував виступити з політичною заявою, однак це заборонив робити київський суддя. Втім, президент-утікач заявив, що вимагає доставити обвинувачених на засідання. Він також погодився прибути на засідання 28 листопада.

Повʼязані теми:

Наступна публікація