Януковича вже чекають в Бердянську: самооборонівці підготували сюрприз в аеропорту

Януковича вже чекають в Бердянську: самооборонівці підготували сюрприз в аеропорту

Приземлитися в Бердянську може хіба що ас на гвинтокрилі

Його чекають працівники СБУ.

Віктор Янукович може прориватися в Україну через Бердянськ. Про такий варіант розвитку подій повідомили одразу кілька поважних джерел. Експерти такої можливості не відкидають і кажуть про близькість приморського міста до Маріуполя, де вже засвітилися "зелені чоловічки",  та відкриті шляхи на Донеччину. Наразі у Бердянську посилено заходи безпеки, тут працюють групи СБУ та військової розвідки, всі підʼїзди та підходи до міста перекриті блокпостами, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У Бердянську на підʼїзді до міста – групи самооборони, патрулі ДАІ та внутрішніх військ. Усі автівки проходять ретельний огляд. В центрі міста чергують активісти Майдану. Під охороною – будівлі мерії, міліції та військомату. 

Як стало відомо ТСН, увечері бригаді ПВО наче б то дали команду зняти спостереження з повітряного простору. Прикордонники про це не знали. У самообороні припускають, що у такий спосіб місцевий аеропорт готували для приземлення Януковича. Одразу після повідомлення самооборонівці заблокували єдину смугу аеропорту бетонними конструкціями. Літаки тепер сісти тут не зможуть, хіба що гвинтокрили, але й до цього у Бердянську готові, кажуть активісти. 


За непідтвердженою інформацією уночі до Бердянська прибули керівники СБУ. Одного з командирів частини ПВО начебто затримали. Спецслужби інформацію не коментують. 

У мерії підтверджують, що приземлитись у Бердянську можна, але для цього треба бути справжнім асом. Тут немає диспетчерів та навігаційного обладнання. Хоча теоретично такої можливості не виключають. 

У місцевому управлінні міліції готові до ескалації подій. Тут посилено охорону, укріплено периметр будівлі, працівникам дали нові інструкції щодо дій у випадку ймовірного штурму відділку. 

За словами активістів самооборони, у вихідні в Бердянську можливі численні провокації. За оперативними даними, у місто вʼїхало майже 150 бойовиків, які чекають команди. Усі розселені по приватних пансіонатах маленькими групами. Поки провокатори себе не виказують. За словами самооборонівців, у них є кілька планів нейтралізації бойовиків. Кажуть, що у разі необхідності протягом 20 хвилин у Бердянську зберуть до 5 сотень активістів. Так само готові і до можливого візиту "легітимного". 


Нагадаємо, що Януковичу в Україні загрожує кілька довічних термінів.

Кореспондент ТСН Яків Носков. 


Віктор Янукович може прориватися в Україну через Бердянськ

Віктор Янукович може прориватися в Україну через Бердянськ

Повʼязані теми:

Наступна публікація