Ярема назвав можливі причини трагічної перестрілки в Княжичах

Ярема назвав можливі причини трагічної перестрілки в Княжичах

Фото: Право на владу

За його словами, є спеціальні нормальні акти, які регламентують порядок взаємодії органів внутрішніх справ та інших підрозділів.

Колишній генеральний прокурор України, генерал-лейтенант міліції у відставці (у 2005-2010 рр. начальник Головного управління МВС України в Києві - ред) Віталій Ярема вважає, що операція, яка призвела до загибелі п'яти осіб і яку Національна поліція проводила в ніч на 4 грудня в селі Княжичі, була підготовлена неправильно і непрофесійно.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Вперше в історії незалежної України відбувся такий випадок, коли співробітники міліції в такій кількості застосували зброю щодо своїх колег і загинули. Я не буду вдаватися до глибокого аналізу ситуації, яка там сталася, я її повністю не знаю, але з тих фактів, які мені відомі, хочу сказати, що операція була підготовлена дуже неправильно, непрофесійно", - сказав він.

За його словами, є спеціальні нормальні акти, які регламентують порядок взаємодії органів внутрішніх справ та інших підрозділів, які говорять про те, кому потрібно повідомляти тощо.

Екс-генпрокурор припускає, що на дії співробітника КОРДу вплинув якийсь психологічний фактор, можливо, він "заплутався" або "щось неправильно зрозумів", і вважає, що відповіді на ці питання має дати слідство і прокуратура.

Нагадаємо, 4 грудня вранці під Києвом загинули п'ятеро поліцейських в результаті випадкової перестрілки між бійцями КОРДу, копами-розвідниками і співробітниками Державної служби охорони.

В селі Княжичі столичний кримінальний розшук працював над затриманням небезпечної банди грабіжників. В одному з будинків розмістилися поліцейські-розвідники, в цей час у сусідньому будинку спрацювала охоронна сигналізація, на місце прибув наряд держслужби охорони, який помітив і затримав двох поліцейських. Група захоплення вирішила, що співробітники розвідки були захоплені злочинцями і виїхали на мікроавтобусі на вулицю, де співробітники ДСО затримали поліцейських-розвідників.

Зрештою, між держохороною і групою захоплення сталася перестрілка, яка забрала п'ять життів: загинули двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських-розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД.

Керівництво Міністерства внутрішніх справ України призначило службове розслідування щодо інциденту. Прокуратура встановить причини та обставини стрілянини.

Президент України Петро Порошенко висловив співчуття рідним загиблих під Києвом п'ятьох поліцейських, а також пообіцяв, що всі винні у вбивстві будуть покарані.

Злочинців, яких планували впіймати на гарячому в Княжичах, затримали на в'їзді у Київ

Злочинців, яких планували впіймати на гарячому в Княжичах, затримали на в'їзді у Київ

Повʼязані теми:

Наступна публікація