Ярош розповів, чому покинув "Правий сектор"

Ярош розповів, чому покинув "Правий сектор"

Фото: УНІАН

Ярош хоче об'єднати людей, які ще не були в політиці.

Один із лідерів українських націоналістів Дмитро Ярош заявив, що він стежить за "Правим сектором" після того, як він його покинув.

"Я так розумію, що всі, хто залишилися і не пішли зі мною створювати новий загальнонаціональний рух - всі вони там. Я стежу за всім, що відбувається, і все одно намагаюся їм допомагати, тому що це мої друзі і соратники. Ніяких конфліктів не було, просто у нас різні погляди на розвиток України та політичних партій. У "Правому секторі" все добре, просто мене там вже немає. Хоча я за переконаннями все такий же "правосек", - заявив Ярош в інтерв'ю виданню "Лига.net".

Він зазначив, що ще існують і партія, і громадська організація, і Український Добровольчий Корпус – "все на мене зареєстровано, але це формальності".

"Я переоцінив організаційні можливості "Правого сектору", - зазначає колишній лідер "ПС", додавши, що його нова організація називається "Національний Рух".

"І хлопці попросили, щоб зараз, на стадії становлення, була прив'язка до мого імені. Тобто "Національний Рух Дмитра Яроша". Але це поки робоча назва. Я бачу перспективу нового громадського руху, що буде мати більш широку кадрову базу, ніж "Правий сектор", - каже Ярош.

За його словами, він хоче об'єднати людей, які ще не були в політиці, які є патріотами, але вони не обов'язково націоналісти, як було в "Правому секторі".

"Хочемо об'єднати патріотично налаштованих націоналістів й націонал-демократів, лібералів та інших. "Правий сектор" - це суто націоналістична організація, а нинішня ситуація в Україні, яку я все ж схильний малювати в чорних тонах, вимагає загального об'єднання патріотів різних ідеологічних поглядів", - додав він.

Нагадаємо, раніше Ярош відмовився від лідерства у "Правому секторі". За його словами, під час конференції керівного складу руху частина учасників зібрання визначила новий стратегічний напрям розвитку ПС.

Повʼязані теми:

Наступна публікація