Єдиний опозиційний кандидат переграє і Попова, і Порошенка - експерт Пресреліз

Єдиний опозиційний кандидат переграє і Попова, і Порошенка - експерт

Кличко на виборах мера переграє і Попова, і Порошенка / Фото: Українська правда

Києву потрібен мер-політик, а не господарник, вважає політолог.

За останнім опитуванням компанії Research & Branding Group якби вибори мера Києва відбулися найближчої неділі, лідер УДАРу Віталій Кличко став би столичним головою. За нього б віддали голоси 33,1% киян. Незрозуміло, чому прізвище Кличка в цьому опитуванні, зауважив у коментарі Gazeta.ua політолог Вадим Карасьов.

"Кличко заявив, що не балотуватиметься на мера. Виникає питання: навіщо його ставити? По-друге, Анатолій Гриценко не заявляв, що братиме участь у мерській кампанії, але його включають у перелік, бо він у когось може забрати голоси. Очевидно, в опозиційного табору. Також робили опитування і без прізвища Кличка. За ним у чинного глави КМДА Олександра Попова та депутата Петра Порошенка - по 18 відсотків. Якщо порахувати опозиційних кандидатів і їхніх симпатиків, то виходить 26 відсотків. Тобто, єдиний опозиційний кандидат переграє і Попова, і Порошенка. Але в опитуванні цього немає", - наголосив політолог.

На думку Карасьова, це опитування, можливо, вигідно Попову чи Порошенкові.

"Попов і Порошенко - господарники. Всі інші - політики. Сьогодні столиці потрібен мер-політик. Не важливо опозиційний чи провладний. Основна проблема киян - це не проблема каналізацій чи сміття. А у стосунках між містом і владою. І це світовий тренд. Подивіться на свіжий досвід парку Гезі в Стамбулі чи в Києві на площі Серафимовича це виступи проти забудовників. Це політична справа, бо спільнота починає все більше відстоювати свої права. В Києві такі проблеми, як ЖКГ, дороги - не останні. Але головне - повернення прав на місто. Тому потрібно досліджувати проблему виборів у столиці під кутом політичного порядку денного. В дослідженні цього немає.

Політолог вважає, що опозиціонери все таки мають висунути єдиного опозиційного кандидата.

"Є персоніфікатор влади - Попов. Персоніфікатор "ні влада-ні опозиція" - Порошенко. А персоніфікатора від опозиції немає, крім Кличка, який не братиме участі. Тому опозиції треба визначитися з єдиним кандидатом. Наприклад, підтримують Катеринчука.Або Катеринчук підтримає того ж таки Іллєнка. Тоді єдиний кандидат матиме 26 відсотків і переможе Попова", - зазначив Карасьов.

Повʼязані теми:

Наступна публікація