Єфремов хоче міняти Конституцію: закони повинні приймати мінімум 150 депутатів

Єфремов хоче міняти Конституцію: закони повинні приймати мінімум 150 депутатів

Єфремов: за закон має голосувати більшість, але не менше як 150 нардепів / Фото: Євген Малолєтка/ТСН.ua

"У всіх європейських парламентах голосують від кількості присутніх в залі", - зазначив Єфремов.

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов запропонував внести до Конституції норму, згідно з якою законопроект Верховній Раді вважається прийнятим, якщо за нього проголосувала більшість присутніх в залі, але не менше 150 народних депутатів.

"Я буду пропонувати таку норму: що за законопроект повинні проголосувати більшість присутніх в залі, але не менше 150 народних депутатів", - сказав Єфремов.

Як відомо, в даний час, згідно із законодавством, закон вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало не менш як 226 народних депутатів.

"Сьогодні у нас голосування йде від Конституційної більшості - 226, у всіх європейських парламентах голосують від кількості присутніх в залі", - зазначив Єфремов. За його словами, паралельно з розробкою модернізованої системи голосування "Рада" потрібно буде "внести відповідні зміни до Конституції і перейти на голосування від більшості присутніх у залі".

Нагадаємо, з 5 лютого опозиційні фракції "Батьківщина", "УДАР" і "Свобода" блокували роботу Ради, вимагаючи персонального голосування нардепів.

22 лютого опозиція розблокувала роботу парламенту, після чого під час засідання Рада внесла зміни в закон про Регламент, що забезпечують персональне голосування.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація