Єфремов розповів про умови у СІЗО: "Каша вранці, вдень та ввечері"

Єфремов розповів про умови у СІЗО: "Каша вранці, вдень та ввечері"

Єфремов розповів про умови у СІЗО: "Каша вранці, вдень та ввечері"

Фото: ТСН.ua

Політика утримують у Лук'янівському слідчому ізоляторі.

Після 12-годинного засідання Печерський суд Києва визначився з запобіжним заходом екс-голові фракції Партії регіонів Олександру Єфремову. Його триматимуть під вартою ще два місяці.

Як передає кореспондент ТСН, після оголошення рішення суду Єфремов відповів на запитання щодо його утримання у Лук'янівському СІЗО.

Політик сидить у "звичайній одиночній камері". Каже, що має невеликий телевізор і "більше нічого не дозволили взяти". Поділився, що у камері дуже холодно, але одразу зауважив, що він не скаржиться, а просто констатує. Єдине, що непокоїть Єфремова, що іноді скасовують побачення з дружиною.

"Дозволяють зустрічатись лише з дружиною. Пишуть певний день, і якщо у цей день були призначені якісь дії процесуальні, то дружину не пускають, та побачення пропадає", - повідомив політик.

Єфремов за час ув'язнення помітно схуд, тому кореспондент ТСН спитав, як годують у ізоляторі.

"Вранці - каша, вдень - каша, ввечері – каша", - з посмішкою відповів політик. На уточнююче запитання, чи не дають іноді макарони, відповів, що не дають, проте каші бувають у меню різні.

Втім, найбільше Єфремова тривожать не умови утримання, а подальший розгляд його справи. Політик впевнений у своїй невинуватості та переконує, що суди налаштовані проти нього.

"Де можна оскаржити рішення, яке в судах розглядаються безапеляційно? Ви всі були присутніми на розгляді справи, яку представила прокуратура. Ми кожну сторінку вивчили та по кожній сторінці прийшли до висновку, що доказу моєї провини немає", - заявив політик.

Нагадаємо, Єфремова затримали в аеропорту "Бориспіль", коли він намагався вилетіти до Відня. Його підозрюють у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а саме – у причетності до створення так званої "ЛНР". Зазначається, що екс-регіоналу ще можуть пред'явити звинувачення у фінансуванні тероризму. Підозру Єфремову вручили в неділю, 31 липня.

1 серпня колишньому нардепу обрали запобіжний захід - тримання під вартою упродовж двох місяців. Раніше Єфремова вже затримували двічі – за висловлювання в Раді, які, за версією слідства, мали ознаки сепаратизму та за участь у прийнятті "драконівських законів".

Кореспондент ТСН Дмитро Святненко

Повʼязані теми:

Наступна публікація