ЄС хоче бачити конкретні і переконливі результати у боротьбі з корупцією в Україні

ЄС хоче бачити конкретні і переконливі результати у боротьбі з корупцією в Україні

Фото: Reuters

Про це йдеться у заяві представництва Європейського Союзу в Україні.

Сьогодні, 12 лютого, представництво Європейського Союзу в Україні повідомило, що очікує перших суттєвих результатів українських реформ, зокрема у сфері боротьби з корупцією.

У заяві, яка опублікована у Facebook представництва і узгоджена з головами дипломатичних місій держав-членів ЄС в Україні , йдеться про особливу важливість боротьби з корупцією в Україні.

"Європейський Союз закликає органи державної влади та всі політичні партії України з відновленими силами об'єднатися заради продовження процесу реформ. Негайно необхідні конкретні й переконливі результати у боротьбі з корупцією", – йдеться у документі.

Повідомляється, що серед головних пріоритетів дипломати ЄС визначають "прозорість відбору та призначення керівників державних підприємств і їхньої фінансової звітності, а також кроків, що здійснюються для приватизації чи ліквідації деяких таких підприємств відповідно до програми макроекономічної та фінансової стабілізації, узгодженої з міжнародними фінансовими організаціями".

В ЄС підкреслюють, що "у цей вирішальний момент політичному керівництву України слід відкласти в сторону розбіжності та спільно зосередиться на подальшому виконанні плану реформ".

Раніше повідомлялося, що директор-розпорядник Фонду Крістін Лагард заявила, що МВФ занепокоєний політичною кризою в Україні, ослабленням реформи державного управління і відсутністю ефективної боротьби з корупцією.

"Без прагнення оживити реформи, посилити боротьбу з корупцією буде важко зрозуміти, як Фонд зможе продовжити програму (співпраці з Україною - ред.) і допоможе зробити її успішною", - заявила Лагард.

Крім того, Лагард підтримав посол США в Україні Джеффрі Пайєтт. За його словами, заява директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард про можливу зупинку виділення фінансової допомоги Україні говорить про необхідність проведення реформ.

Зазначимо, що під час телефонної розмови Лагард та Порошенко також домовилися підготувати дорожню карту пріоритетних реформ.

Заява Лагард змусила українську владу сполошитися на фоні політичної кризи. Нагадаємо, минулого тижня розгорівся урядовий скандал навколо заяви міністра економіки Айвараса Абромавичуса про відставку. Причиною звільнення він назвав різку активізацію блокування будь-яких системних реформ і нав'язування сумнівних особистостей в команду.

 

Заява Представництва Європейського Союзу в Україні за згодою Голів Дипломатичних місій Держав-членів ЄС в УкраїніЄвроп...

Опубликовано European Union in Ukraine 12 февраля 2016 г.

Повʼязані теми:

Наступна публікація