ЄС може продовжити санкції проти РФ до інавгурації Трампа - Reuters

ЄС може продовжити санкції проти РФ до інавгурації Трампа - Reuters

Фото: Getty Images

Розширення має відбутися в грудні.

Євросоюз має намір продовжити санкції проти Росії в грудні.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на кількох дипломатів.

В ЄС не виключають, що після того, як Трамп вступить на посаду президента США, продовження санкцій може ускладнитися. Тому продовжити дію обмежувальних заходів планується до інавгурації американського президента.

"Після інавгурації Трампа в січні, якщо він дійсно налагодить відносини з Путіним, розбіжності всередині ЄС стануть сильнішими і продовжити санкції щодо Росії буде складніше", — розповів дипломат у Брюсселі.

Зараз дія санкцій розповсюджується до 15 березня 2017 року, рішення про продовження яких повинні підтримати всі 28 країн ЄС.

"В Україні нічого не змінилося, так що немає причин для того, щоб їх не продовжувати", — сказав один зі співрозмовників агентства.

Нагадаємо, 15 вересня Рада Європейського союзу продовжила дію персональних санкцій проти представників РФ. Зокрема, до 15 березня 2017 року під санкціями перебувають 146 чоловік і 37 російських компаній, яких в ЄС вважають безпосередньо винними в порушенні суверенітету України та її незалежності.

Санкції почали свою дію в березні 2014 року. Зараз проти Росії, у відповідь на кризу в Україні, діє ряд санкцій. Зокрема, економічні санкції, які спрямовані на конкретні сектори російської економіки, і заходи у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя.

Також Європейський союз додав до санкційного список депутатів Держдуми РФ, обраних в окупованому Криму. Про відповідне рішення Ради ЄС повідомляють в Офіційному журналі ЄС, де опублікований текст рішення. Враховуючи організацію Російською Федерацією "виборів" у Держдуму у незаконно аннексированному Криму і Севастополі Рада вважає, що шість осіб повинні бути додані до переліку осіб і компаній, щодо яких діють обмежувальні заходи.

Верховна Рада України прийняла постанову про звернення до парламентів іноземних держав, парламентських асамблей міжнародних організацій щодо проведення "виборів" до Держдуми РФ на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим.

Вибори в Держдуму РФ відбулися 18 вересня. За результатами виборів у Держдуму потрапили ті ж чотири партії, що були і раніше. Пропрезидентська партія "Єдина Росія" набрала 37,7%, далі йде "КПРФ Геннадія Зюганова - 13,93 і "ЛДПР Володимира Жириновського - 13,11, долає 5% прохідний бар'єр "Справедлива Росія" Сергія Миронова - 6,55%.

20 вересня під час засідання Верховної Ради народні депутати підтримали постанову про невизнання легітимності "виборів" у Держдуму Росії.

Посольство США запевняє, що Вашингтон і надалі підтримуватиме Україну

Посольство США запевняє, що Вашингтон і надалі підтримуватиме Україну

Повʼязані теми:

Наступна публікація