ЄС не буде вести переговори з Британією до початку Brexit

ЄС не буде вести переговори з Британією до початку Brexit

Фото: Reuters

Стаття 50 договору про Європейський союз визначає правила виходу з ЄС.

Європейський союз не вестиме переговорів з Британією, поки та не задіює юридичний механізм виходу з організації, йдеться в спільній заяві, підписаній канцлером Німеччини Ангелою Меркель, французьким президентом Франсуа Олландом і прем'єром Італії Маттео Ренці.

Про це пише ВВС.Russian.

Кожен з трьох європейських лідерів висловився за якнайшвидший початок юридичної процедури виходу Британії з ЄС.

Стаття 50 договору про Європейський союз визначає правила виходу з ЄС. Поки в реальності вона не була застосована жодного разу.

На думку прихильників відстрочення переговорів, її сенс у тому, щоб лідери країн ЄС могли зрозуміти, що вони потребують дружньої торговельної угоди з Лондоном для продовження експортних поставок своїх споживчих товарів на британський ринок без тарифів.

Британія може формально запустити дію 50-ї статті, оголосивши про це або у письмовій формі або усно.

Нагадаємо, прихильники так званого Brexit перемогли за результатами референдуму щодо членства країни в Євросоюзі. Так, за вихід Британії з ЄС проголосували 51,9% (17 410 742 громадян), тоді як за збереження членства - 48,1%. (16 141 241 громадян). Після появи попередніх результатів британський фунт впав до мінімуму за 30 років. Падіння британської валюти виявилося серйознішим, ніж під час кризи 2008 року. У той же час петиція про проведення повторного референдуму в Британії швидко зібрала 500 тис. голосів.

brexit

Країни Євросоюзу відмовляються обговорювати із Лондоном умови виходу із ЄС

Країни Євросоюзу відмовляються обговорювати із Лондоном умови виходу із ЄС

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вихід Британії з ЄС
Наступна публікація