ЄС продовжить санкції проти РФ, незважаючи на розбіжності - Reuters

ЄС продовжить санкції проти РФ, незважаючи на розбіжності - Reuters

Фото: Getty Images

Міністр закордонних справ великої Британії Філіп Хеммонд заявив, що у питанні санкцій не може бути нічого середнього.

Деякі країни ЄС в ході обговорення питання продовження санкцій щодо Росії піднімали питання про необхідність їх скасування.

Проте Великобританія наполягає на збереженні поточної санкційної політики без змін, - пише Reuters.

Франція також підтримує позицію, яка полягає в тому, що санкції стосовно оборонного, фінансового і енергетичного секторів Росії не можуть бути скасовані до тих пір, поки Москва підтримує бойовиків на сході України. При цьому Париж хоче, щоб європейські лідери шукали точки дотику з Кремлем.

А ось Італія, Болгарія і Греція були б зацікавлені в скасуванні деяких обмежень.

Словаччина, яка незабаром почне головувати в Євросоюзі, наполягає на тому, що уряди країн ЄС не можуть ігнорувати політичний тиск у низці європейських держав, спрямований на зміну санкційної політики щодо Росії.

Міністр закордонних справ великої Британії Філіп Хеммонд заявив, що в цьому питанні не може бути нічого середнього, і Мінські угоди, які включають в себе повне припинення вогню на сході України, мають бути реалізовані цілком.

"Росіяни грають в гру "розділяй і володарюй" по відношенню до тих, хто схильний говорити про пом'якшення тиску на неї. Це велика помилка", — наголосив він.

Нагадаємо, що рішення про продовження Євросоюзом санкцій ще на півроку повинно бути ухвалене у вівторок, 21 червня.

Нагадаємо, що 17 червня Рада ЄС продовжила санкції проти окупованого Криму на 12 місяців. Санкції стосуються заборони на імпорт до ЄС товарів з Криму і Севастополя, інвестицій в окупований півострів і експорту певних товарів і технологій в Крим.

Санкції проти Росії подовжать іще мінімум на півроку

Санкції проти Росії подовжать іще мінімум на півроку

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація