ЄС розширить "чорний" список чиновників, якщо Росія не вгамується - WSJ

ЄС розширить "чорний" список чиновників, якщо Росія не вгамується - WSJ

ЄС оновить "чорний" список російських чиновників. / Фото: vestikavkaza.ru

Європа додасть в санкційний список ще 15 кримських та російських чиновників.

Європейський союз готовий розширити дію санкцій ще на 15 російських і кримських чиновників. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела в дипломатичних колах.

За даними видання, поки ЄС не розширював свої санкції, оскільки побоюється порушити перемир'я, встановлене Женевськими домовленостями. Однак, за словами дипломатів, це питання декількох днів.

Деталі щодо того, на кого спрямовані ці санкції, не розкриваються, але дипломати стверджують, що список людей, щодо яких застосують санкції, включатиме 15 додаткових імен, серед яких будуть кримські посадовці.

WSJ нагадує, що ЄС вже застосував санкції проти більш, ніж 30 російських і кримських осіб, у тому числі кількох високопоставлених кремлівських помічників, у відповідь на те, що союз розцінює як тиск Росії на Україну. Санкцій включають заборону на в'їзд та замороження рахунків.

В Брюселі вимагають, щоб Росія відвела своїх військових від кордону з Україною та закликають Кремль чітко відмежуватися від актів насильства з боку сепаратистів.

ЄС також розпочав роботу з підготовки нового етапу санкцій на випадок, якщо Москва продовжить подальшу ескалацію напруженості. За даними видання, вони можуть включати широкий спектр заходів.

Як наголошує WSJ, це може бути як заборона імпорту російську ікри, так заборона експорту озброєнь чи закупівлі російських добрив та скорочення імпорту російського газу.

Як повідомлялося раніше, США готують Росії нові санкції за порушення женевських домовленостей. Проте, американські чиновники поки тримають в таємниці, кого торкнуться нові санкції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація