ЄС відклав рішення щодо безвізового режиму для України - The Wall Street Journal

ЄС відклав рішення щодо безвізового режиму для України - The Wall Street Journal

Фото: Reuters

Комітет постійних представників країн ЄС не зміг дійти одностайної згоди щодо цього питання.

Країни Європейського союзу відклали схвалення рішення щодо надання безвізового режиму для України, Грузії та Косова до вересня 2016 року.

Як повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на євродипломатів, Комітет постійних представників країн ЄС на своєму засіданні в середу не зміг дійти одностайної згоди щодо цього питання, передає Європейська правда.

Начебто надання безвізового режиму гальмується через Німеччину, яка висловлює занепокоєння щодо грузинських організованих злочинних угруповань.

Італія та Франція закликають дочекатися схвалення загального механізму призупинення безвізового режиму.

За словами дипломатів, є також країни, які не хочуть приймати рішення щодо безвізового режиму для України, Грузії та Косова до того, поки не буде розглянуто запровадження відповідного режиму для Туреччини.

Нагадаємо, що 25 країн-членів Євросоюзу вимагають від Німеччини, Франції та Італії пояснень щодо затримання рішення про скасування візового режиму для Грузії та України. Зазначимо, що Євросоюз заблокував прийняття резолюції про безвізовий режим із Грузією. Проти відкритих кордонів виступили Німеччина, Франція, Бельгія та Італія.

Повʼязані теми:

Наступна публікація