ЄС й надалі підтримуватиме Україну - єврокомісар

ЄС й надалі підтримуватиме Україну - єврокомісар

Фото: Сайт президента України

Позитивна динаміка реалізації реформ підтверджує готовність України рухатися шляхом змін.

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з комісаром ЄС з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганессом Ганом.

Про це йдеться на сайті глави держави.

Глава держави наголосив, що позитивна динаміка реалізації реформ лише підтверджує відданість та готовність України рухатися шляхом змін, незважаючи на зовнішні виклики. Він підкреслив, що лібералізація візового режиму та завершення процесу набуття чинності угоди про асоціацію з ЄС стане не лише визнанням досягнутих Україною результатів, але й історією успіху самого Європейського Союзу та відповіддю на євроскептичні настрої.

Єврокомісар запевнив, що Європейський Союз й надалі підтримуватиме Україну всіма можливими засобами на шляху імплементації внутрішніх реформ. Під час зустрічі обговорили безпекову ситуацію на Донбасі та виконанню Мінських домовленостей.

Для ефективного просування політичного процесу врегулювання на Донбасі ключовою передумовою є повне припинення вогню російськими бойовиками та виконання інших безпекових компонентів Мінська.

Ган підтвердив незмінність політики Європейського Союзу щодо невизнання окупації Криму з боку РФ.

Нагадаємо, що безвізовий режим із Євросоюзом може почати діяти вже в жовтні. Про це заявив єврокомісар із питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнес Ган.

Буквально чотири дні тому комітет Європарламенту в закордонних справах уже проголосував за те, щоб якнайшвидше скасувати візи для українців. Однак тепер за це має проголосувати ще й увесь Європарламент, а потім – підтвердити Єврокомісія.

Безвізовий режим із Євросоюзом може запрацювати вже у жовтні

Безвізовий режим із Євросоюзом може запрацювати вже у жовтні

Повʼязані теми:

Наступна публікація