Єврогрупа виділила Греції 10 мільярдів євро

Єврогрупа виділила Греції 10 мільярдів євро

Єврогрупа виділила Греції 10 мільярдів євро

Виділення траншу допомоги Афінам стало можливо завдяки зусиллям грецької влади з реформування економіки.

Єврогрупа погодила виділення Греції чергового траншу фінансової допомоги в розмірі 10,3 мільярда євро.

Про це повідомляє ТАСС.

Єврогрупа підтвердила готовність реструктуризувати до 20 відсотків грецького боргу. Виділення чергового траншу допомоги Афінам стало можливо завдяки зусиллям грецької влади щодо реформування економіки.

Перша частина траншу може бути перерахована Греції в другій половині червня. Для отримання подальших переказів Греція повинна буде виконати всі відповідні цільові показники міжнародної програми, зокрема, з питань приватизації та з реформування енергоринку.

Нагадаємо, що раніше парламент Греції схвалив закон про нові заходи жорсткої економії. Документ передбачає проведення останніх 17 "попередніх дій" — умов виділення траншу кредиту з боку Брюсселя.

Законом передбачається створення нового використання фонду держмайна, у який передається більшість державних підприємств. Доходи будуть спрямовані на обслуговування боргу. Крім того, будуть підвищені діючі податки та введені нові. У разі невиконання цільових показників первинного профіциту передбачене автоматичне зниження зарплат, пенсій, інших видатків бюджетів.

Нагадаємо, 6 травня відбувся загальний страйк у Греції. Громадський транспорт, приміські поїзди і поромні переправи країни завмерли на дві доби. До страйку приєдналися також держслужбовці, лікарі та журналісти. В ефір ще не виходили новинні теле - і радіопрограми. А профспілки закликали греків вийти на демонстрації по всій країні.

Страйк проводоли через податкову і пенсійну реформи. Афіни сподівалися, що реформи допоможуть їм отримати фінансову допомогу країни.

Афіни ухвалили курс жорсткої економії

Афіни ухвалили курс жорсткої економії

Єврогрупа виділила Греції більше 10 мільярдів євро макрофінансової допомоги

Єврогрупа виділила Греції більше 10 мільярдів євро макрофінансової допомоги

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація