Єврокомісар розповів, яку допомогу отримає Україна завдяки прогресу у реформах

Єврокомісар розповів, яку допомогу отримає Україна завдяки прогресу у реформах

Фото: Сайт президента України

Якщо українська влада покаже конкретні результати реформ, то ЄС продовжить надавати їй свою допомогу.

Єврокомісар Йоганнес Ган переконаний, що рішення про візову лібералізацію з Україною буде ухвалене не пізніше жовтня.

Про це пише DW.com.

"Я переконаний, що ми ухвалимо остаточне рішення на початку осені", - сказав Ган. За його словами, зараз позицію Єврокомісії щодо запровадження безвізового режиму з Україною розглядає Європарламент. Коли ЄП оприлюднить рішення з цього приводу, тоді безвізовий режим схвалить Рада ЄС. І трапиться це, за прогнозом Єврокомісара, не пізніше жовтня.

Ган також повідомив, що найближчими днями Єврокомісія ухвалить програму з підтримки боротьби з корупцією в Україні на 50 мільйонів євро, триває підготовка програми з підтримки сфери державного управління на 100 мільйонів євро.

За його словами, Брюссель позитивно оцінює "хороші результати" в ухваленні законодавства, необхідного для запровадження реформ в Україні, особливо в сфері боротьби з корупцією, і тепер з нетерпінням очікує його імплементації. Якщо українська влада покаже конкретні результати реформ, то ЄС продовжить надавати їй свою допомогу.

Нагадаємо, що у травні єврокомісар уже обіцяв, що громадяни України, Грузії та Косова зможуть їздити без віз до Євросоюзу у 2016 році. "Ще потрібне політичне рішення, але щодо відповідності стандартам вони зробили все необхідне", – зазначив єврокомісар.

Безвізовий режим із Євросоюзом може запрацювати вже у жовтні

Безвізовий режим із Євросоюзом може запрацювати вже у жовтні

Повʼязані теми:

Наступна публікація