Єврокомісія готова внести пропозицію щодо візової лібералізації з Україною у квітні

Єврокомісія готова внести пропозицію щодо візової лібералізації з Україною у квітні

Фото: Reuters

Про це повідомив президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер.

Сьогодні, 17 березня, президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Єврокомісія у квітні готова внести пропозицію щодо візової лібералізації з Україною.

Як пише УНІАН, Євросоюз та Україна поділяють інтерес у полегшенні можливості подорожей для громадян з обох сторін.

"Україна впродовж останніх днів та годин здійснила величезні реформи, в основному такі як внесення змін до закону про електронне декларування, призначення членів Національного агентства з питань запобігання корупції. Ці кроки, які здійснила Україна, дозволять нам як Європейській комісії зробити пропозицію щодо візової лібералізації у квітні", - наголосив Юнкер.

У свою чергу Туск заявив, що, Україна здійснила ключові кроки у виконанні невиконаних зобов'язань. "Я вірю, що скоро з'явиться можливість здійснити наступні кроки в напрямку завершення цього процесу", - додав Туск.

Нагадаємо, що для візової лібералізації Україні необхідно було ухвалити ряд законів. Зокрема, про депортацію мігрантів, конфіскацію майна корупціонерів, записаного на третіх осіб, та на себе, закон, який передбачає створення державного бюро розслідувань, закон, який дає дозвіл на арешт майна, закон про заборону дискримінації секс-меншин на роботі.

Також Верховна Рада проголосувала за створення Агентства з повернення і управління активами, нажитими незаконним шляхом і за створення Антикорупційного бюро.

Повʼязані теми:

Наступна публікація