Єврокомісія пообіцяла незабаром запропонувати Раді ЄС скасувати візи для українців

Єврокомісія пообіцяла незабаром запропонувати Раді ЄС скасувати візи для українців

Єврокомісія в І кварталі запропонує Раді ЄС скасувати візи українцям / Фото: УНІАН

Європейська комісія планує зробити це у першому кварталі. 

Єврокомісія підтвердила, що в першому кварталі цього року виступить з пропозицією до Ради ЄС ввести безвізовий режим для України.

Як повідомляє "Українська правда", про це перед засіданням Ради ЄС у Брюсселі сказав єврокомісар з політики сусідства і переговорів про розширення Йоганес Ган.

"Щодо Україні лишаються певні зобов'язання, взяті президентом і прем'єр-міністром, які мають бути виконані", - наголосив він.

"Але ми очікуємо, що дуже скоро буде звіт, ми отримаємо оцінку і в першому кварталі ми зможемо виступити з пропозицією (щодо скасування віз- ред.)", - додав Йоганес Ган.

Як заявляв у грудні єврокомісар з міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос, Єврокомісія на початку 2016 року запропонує включити Україну до списку країн, громадяни яких можуть в'їжджати до Шенгенської зони на короткотривалий термін без віз.

Нагадаємо, 5 січня,  виконавчий директор "Transparency International Україна" Олексій Хмара заявив, що затягування зі створенням Національного агентства з питань запобігання корупції ставить під загрозу впровадження безвізового режиму України з Євроcоюзом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація